ilgiliforum facebook   ilgiliforum instagram   ilgiliforum youtube   ilgiliforum tumblr   ilgiliforum pinterest   ilgiliforum rss  

Birinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Denklemlere Örnekler

 
Bu konu ile benzer olabilecek diğer forum sayfaları
 
 
 
 
   

Birinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Denklemlere Örnekler

 

Birinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Denklemler
Birinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Denklemlere örnekler


Örnekler:
1) 6x +12 =0 denkemini çözüm kümesini bulunuz.
Çözüm:
6x= -12?6x+12=0
x= x=-2 Ç= olur.

2)-5x + 6 + x = 1 –x + 8 denkleminin çözüm kümesini bulunuz.
Çözüm:
-5x+ 6+ x =1 –x +8
-4x + 6 = -x + 9
-4x +x = 9-6
-3x=3
x= -1 Ç=

3) denkleminin çözüm kümesini bulunuz.
Çöm: denklemde paydası eşitlenir:

4) x-{2x-[x+1-(3x-5)]} = 3 ise x kaçtır?
Çözüm:
[x+1-3x+5]
[-2x+6]
{2x+2x-6}
x-4x+6 = 3
-3x  x= 1 Sonuç: 1à=

5) 9(1-2x) – 5(2-5x) = 20 denkleminin çözüm kümesi nedir?
Çözüm:
9(1-2x) – 5(2-5x) = 20
9-18x-10+25x = 20
7x-1= 20
7x = 21
x = 3
Sonuç: 3

6) x 2 x 1
----- + ----- = ----- + 1----- denkleminin çözüm kümesi nedir?
3 5 5 3
Çözüm:
x 2 x 4
----- + ----- = ----- + -----
3 5 5 3
(5) (3) (3) (5)

5x+6 3x+20
------- = ------- = 5x + 6 = 3x+20
15 15

x = 7?2x = 14  Sonuç: 7

7) 2x+5=1 ise “x” kaçtır?
Çözüm:
2x = -4
 Sonuç = {-2}?x = -2

8) Toplamları 77 olan iki sayıdan birinin 3 katı, aynı sayının 4 katıyla toplamına eşittir.Bu Sayıların Küçük Olanı Kaçtır?
Çözüm:
3x+4x = 77
7x = 77
x = 7
3x = 33 Sonuç = {33}

9) Bu denklemdeki x' in değerini bulunuz.
Çözüm:
x = 5 Sonuç = {5}

10) “x” in değerini bulunuz.
Çözüm: - 45 = 5x-35
5x = -10
x = -2
Sonuç = {-2}

11) “x” in değerini bulunuz.
Çözüm:
3x-5 = -20
3x = -15
x = -5 Sonuç = {-5}

12) denklemini ve koşuluyla x'i bulunuz.
Çözüm:
???
x=-1 fakat (x 1 ve x koşulundan dolayı
Ç=Odir

13) için x 'in değeri kaçtır?
Çözüm:
 x=3 (x 3 koşulundan dolayı??? )
Ç=Odir


ilgiliFORUM.com

 
 
Forumlar okunmak ve paylaşmak içindir...

 
 

 ~ 

Bu konunun linki : 

Yukarıdaki linki arkadaşlarınıza göndermek için kullanabilirsiniz ve bu sayfada; Birinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Denklemlere Örnekler hakkında bilgiler nedir yazıları veya şiirleri gibi sözleri veya resimleri Birinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Denklemlere Örnekler siteleri gibi benzer birçok forum konularını bulabilirsiniz.

 ~ 

Son Forum Mesajları

Kaynak linkimizi belirtmek koşulu ile her türlü bilgiyi kopyalayabilirsiniz. Forum içerisinde yazılan tüm mesajların hukuki sorumlulukları mesajları yazanlara aittir. Üyeler, üyelik sözleşmesi gereği bu kuralı kabul etmiş sayılır. Ziyaretçilerimiz bu forumu kullanmadan önce Forum Kurallarını okumak zorundadırlar. Aksi durumda meydana gelecek bütün olumsuz durumlardan ziyaretçilerin bizzat kendileri sorumludur. Sitemizde telif, kişi haklarına; yasalara aykırı olduğunu düşündüğünüz bir konu görürseniz bize aşağıdaki iletişim adresinden ulaşabilirsiniz.

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 100, 150, 200, 250, 300, 350, 400, 450, 500, 550, 600, 650, 700, 750, 800, 850, 900, 950, 960

© 2006-2019 ilgiliFORUM.com