Abdullah Avcı: Nasıl başladığımız değerli değil

Alex10

New member
28 Kas 2020
1,044
0
1
UEFA Avrupa Ligi H Kümesi birinci hafta maçında Trabzonspor, konuk olduğu Macaristan’ın Ferencvaros ekibine 3-2 mağlup oldu.

“Bizim üzere ekibe yakışmadı”

Maçın akabinde düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmaya âlâ başlayamadıklarını belirten bordo mavili grubun teknik yöneticisi Abdullah Avcı, dedi.

“Nasıl başladığın değil, nasıl bitirdiğin önemli”

“İlk yarıda 3 golün 2’si ferdi yanlıştan geldi. Onun haricinde durum vermedik. İkinci yarıda daha fazla topa sahip olup, âlâ oynamamız gerekiyordu. Daha süratli oynamamız, boş koşu yapmamız, kenarlardan maksada gerçek paslar atmamız lazım. İkinci gol, kenar orta. Sayılmayan 3. gol kenar orta. Bunun sayısını çoğaltmamız lazım. Bugün kaybettik. Oyunda kendi ismimize eleştireceğimiz biroldukça şey olabilir. Olumlu tarafları daha az, olumsuz tarafları fazla. Daha kaliteli ekibiz, daha gerçek oynamalıydık. Ona karşın kaybetmeyebilirdik. Turnuvaya yenilgiyle başladık. Nasıl başladığın değil nasıl bitirdiğin değerli. Çıkaracağımız derslere odaklanıp, pazartesi günü oynayacağımız lig maçımıza hazırlanacağız. Rakibi de tebrik ediyoruz.”

“Daha âlâ oynayacağımızı düşünüyorum”

Avcı, geçen döneme nazaran kadronun oyununda düşüş olduğu tarafındaki bir soru üzerine, “İlk sene 6 ay çalışmıştım. Ligi 4. bitirip Avrupa kupalarına katılma hakkı elde ettikten daha sonra Trabzonspor’un şampiyonluk maksadı ve ona nazaran takım oluşmuştu. Bu maksada de Türk futbol tarihinde hiç olmayacak biçimde rakipleri yaklaştırmadan 11 puan farkla şampiyon olduğumuzda ulaşmıştık. Cornelius’un ve Ahmet Can’ın transferleri kulübe maddi kazanım sağladı. Yavaş yavaş değişim yaşandı, yaş ortalamamız düştü. Ligde Antalyaspor maçı hariç kaybettiğimiz bir karşılaşma olmadı. Geçiş periyodu olağan. Puan ortalaması gerçek gidiyor. Bu süreci hakikat geçtiğimizi, daha âlâ oynayacağımızı düşünüyorum.” cevabını verdi.

“Mukavelemizi 3 sene uzattık”

Bordo-mavili kadronun teknik yöneticisi, Trabzonspor ile kontratının uzatıldığı istikametindeki haberlere ait, şu tabirleri kullandı:

“Geçen sene ligde şampiyonluğu garantilemeden Ertuğrul (Doğan) Beyefendi sözleşme uzatmak istemişti. Ben de ‘Buradayım aslına bakarsanız, sözleşmem devam ediyor. Öncelikle şampiyonluk amacına ulaşalım. Onun için buradayım.’ demiştim. daha sonrasındasında yazın da Ertuğrul Beyefendi benle görüşmek istediğinde ‘Sen nasıl istiyorsan o biçimde olsun.’ dedim. Ertuğrul Beyefendi nasıl istediyse, o biçimde oldu. Karşılıklı, memnun yeni bir tertiple, yeni maksatlara gidebilmek için sözleşmemizi 3 sene uzattık. Kulübün ortasında değişimleri de hakikat biçimde yaparak 3 yıllık sözleşme teklif ettiler. Ben de hiç bir şey sormadan imzaladım. Bugün prestijiyle açıklanmış. Hem Trabzonspor hem benim adıma iyi olsun.”

Cherchesov: “Oyuncularımızın uğraşıyla 3 puanla ayrıldık”

Ferencvaros Teknik Yöneticisi Stanislav Cherchesov, oyuncularının kırmızı kart hariç maçtan evvel ne konuştuysa yaptıklarını belirterek, “Karşılaşmayı 3-2 kazandığımız için memnunum. Oyuncularımızın çabası yardımıyla 3 puanla ayrıldık.” dedi.

Cherchesov, 10 kişi kalmalarına rağmen yalnızca savunma yapmadıklarını, maçı kazanmak için atakta konumlar ürettiklerini ve sonuca gittiklerini kelamlarına ekledi.