Bremen şehrindeki okullarda Haziran ayından itibaren cep telefonları yasaktır

Oyseon

Active member
6 Kas 2020
1,436
0
36
Cep telefonları, 1 Haziran'dan itibaren 10. sınıfa kadar ilkokullarda ve ortaokullarda Bremen şehrinde yasaklanmıştır. Bu eğitim otoritesi tarafından duyurulur. Eğitim departmanı sözcüsü, okul yönetimi, çocuk doktorları ve eğitim uzmanları ile yoğun görüşmelerden sonra, eğitim otoritesi yasağı seçti.

Karar, okul gününde akıllı telefon kullanımının çocukların öğrenimi, sosyal gelişimi ve sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini gösteren bilimsel bilgiye dayanmaktadır. Okullarda cep telefonu yasağı, çocukların iyiliğini korumak için önemli bir adımdır.

“Özel cep telefonları gerekli değil”

Bremen'in Çocuk ve Eğitim Senatörü Sascha Karolin Aulepp (SPD), “Günlük okul hayatında özel cep telefonları gerekli değildir, aksine, öğrenmekten uzaklaşırlar ve öğrencilerin etkileşime girmesini ve her şeyden önce molalar sırasında hareket etmesini engeller,” dedi Bremen'in çocuk ve eğitim senatörü Sascha Karolin Alepp (SPD). “Okullar burada sağlıklı alışkanlıklar vermek ve cep telefonlarının kullanım davranışını düzenlemek için önemli bir katkıda bulunuyor.”

Eğitim Departmanı sözcüsü, “Bremen şehrinin kararnamesi 1 Haziran'dan itibaren geçerlidir. Cep telefonları ceplerinde kalmalıdır.” Dedi. Okullardaki personel bunu kontrol edecek. Örneğin, tıbbi nedenlerle bir cep telefonu gerekliyse istisnalar olmalıdır. Şimdiye kadar, akıllı telefonların kullanımı için farklı kurallar Bremen şehrindeki okullarda. “Bu yasakla açık bir çerçeve yaratıyoruz,” dedi eğitim senatörü.

Tabii ki, çocukları dijital dünyaya uygun hale getirmek okulların önemli bir görevi olmaya devam ediyor. Ancak, Bremen okulları iyi donanımlı olduğu için özel cep telefonu gerekli değildir. “Okul iPad'leri merkezi olarak yönetilir ve çocuklar ve gençlik koruma filtreleri tarafından korunur” dedi.

(Dahe)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara bağlantılar 7 günden daha büyükse veya çok sık çağrıldıklarında geçersiz hale gelir.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Bir haftayı şimdi yükümlülük altına almadan test edin – yükümlülük olmadan!