Bu güzel kuşlar kalıcı arkadaşlıklar gibi bir şey oluşturur

DoruKisrak

Member
6 Kas 2020
552
0
16
Gerçek arkadaşlar, çoğu insan hemfikir olur, birbirleri için var. Bazen bu duygusal destek sunmak anlamına gelir. Bazen birbirlerine yardım etmek demektir. Ve eğer mükemmel bir yıldızsanız – Afrika savanına özgü abartılı, sohbet eden bir şarkı kuşu, bu, arkadaşlarınızın torunlarının boğazındaki hatalar yapmak anlamına gelir, kesinlikle sizin için bir noktada aynı olacağınız beklentisiyle.

Bilim adamları uzun zamandır sosyal hayvanların genellikle kan temsilcilerini ilk başta koyduklarını biliyorlar. Çarşamba günü The Nature dergisinde yayınlanan bir çalışma için, araştırmacılar yirmi yıldır, mükemmel bir starling sürüsünün ilişkili olmayan üyelerinin sık sık birbirlerinin civcivleri artırmalarına yardımcı olduğunu ve daha önce bilinmeyen bir davranışta birbirlerine yardımcı olduklarını göstermek için gevrekleşiyorlar.

Columbia Üniversitesi ekoloji profesörü ve gazetenin yazarı Dustin Rubenstein, “Bu karşılıklı yararlı ilişkilerin bağlar kurmanın bir yolu olduğuna inanıyoruz.” Dedi.

Cornell Üniversitesi biyologu ve gazetenin yazarı Alexis Earl, işbirliği içinde üretilen hayvanlarda mükemmel yıldızların farklılaştığını söyledi. Sürüleri aile gruplarını diğer gruplardan göçmenlerle karıştırıyor. Yeni ebeveynler, civcivlere ek yemek getiren ve çalışan yırtıcılara katkıda bulunan 16 yardımcıya güveniyor.

Dr. Rubenstein Laboratuvarı, 40 üreme mevsimi içeren türlerin 20 yıllık bir saha çalışmasını sürdürdü. Yüzlerce kuş kuşu arasında binlerce etkileşime sahiptir ve genetik ilişkilerini incelemek için toplanmıştır. Dr. Earl, o zamanlar verileri kıran laboratuvarda bir doktora öğrencisi, kuşların esas olarak bir teyze veya amca gibi akrabaların bebek bilimlerine girmesine yardım ettiğini ve ebeveynlerin ebeveynlere bir mola verebileceğini görmek için şok değildi.

Bununla birlikte, sürprizlerine göre, Starling'in aileye yardım etmiş olsalar bile, ilişkilendirmelere de yardımcı olduklarını buldular. Sürü için yeni olan kuşlar, içinde doğanlara yardımcı oldular. Ve mükemmel yıldızlar genellikle üreme ve yardımcı roller arasında geçiş yaptığından, ekip, çalışanların üreme mevsiminde üremelerine yardımcı olmayan bireysel kuşların bazen iyi işlerini geri ödediğini buldu.

Earl, “Yıldızlar sürekli olarak aynı tercih edilen sosyal ortaklara hayatları hakkında yatırım yapıyorlar.” Dedi. “Benim için dostluk gibi geliyor.”

Princeton Üniversitesi'nde bir hayvan davranışı ve gazetede bir yazar olan Gerald Carter, hayvanların ilgili olmayan insanlarla arkadaşlıklar yaratabileceği fikrini söyledi. Bununla birlikte, büyüyen bir araştırma grubu, bilim adamlarının primatlar, filler, kargalar ve balinalar arasındaki uzun vadeli karşılıklı ilişkilerin var olduğunu kabul ettikleri anlamına geliyordu. Ayrıca, ilişkili olmayan, aç koloniler ve nöbetçi olmayanlar, erkek manasinlerle kadın dikkatini çekmek için “kanat erkekleri” olarak kan yemeği servis eden vampir yarasaları da vardır.

Ancak Dr. Rubenstein, uzun vadeli ilişkilerin tanımak zor olduğunu söyledi. Ekip, yıldızlarda karşılıklılığa referansları yakalamak için 27 mevsim değerinde verilere ihtiyaç duyuyordu. Hala onu hafife aldıklarına inanıyor.

Dr. Rubenstein, bu tür karşılıklı yararlı ilişkilerin laboratuvarın verilerinden daha önemli olduğunu söyledi. “Ve böylece sadece birçok uzun vadeli veri ile alabilirsiniz.”

Hollanda'daki Utrecht Üniversitesi'nde davranışsal ekolog Jorg Mass'ın gazeteye dahil olmayan ikna edici bir dava açtığını söyledi. Bir sonraki adım, bu uzun vadeli ilişkilerin her gün nasıl sürdürüleceğini öğrenmek olacaktır.

“Sadece üreme yardımında mı yoksa diğer davranışsal özelliklerin mi eşlik ediyor?” dedi.

Mükemmel yıldızların davranışı, ilgili olmayan burs sahipleri ile bu tür ilişkilerin sürdürülmesinin hepsine fayda sağladığını göstermektedir. Rubenstein, “Daha büyük gruplarda yaşayan kuşlar daha uzun olma ve hayatları hakkında daha fazla yavru üretme eğilimindedir.” Dedi. Zor ve öngörülemeyen Afrika savanında, her şey gençleri yetiştirmek için güvertede ellerdir. Ve göçmen yürüyüşlerinin grupları daha dirençli hale getirmesi gerekir.

Dr. Rubenstein, insanın evrimsel yörüngesine paralellikleri var – Savannah üzerinde de dövülen sosyal, işbirliği içinde yetiştirilen maymunlar dizisi.

Ve bugün, birçok uzman insan yalnızlığı salgını konusunda endişelendiğinden, mükemmel yıldızdan dersleri gözlemlemenin bir değeri olabilir. Başka bir deyişle, güçlü ilişkiler genellikle yardım sağlamaktan inşa edilir.

Ama belki de arkadaşlarının çocuklarının ağzına hata yapmayı teklif etmezler. Neyse ki, her zaman teklif edebilirsiniz.