Burak Elmas: Seçimi düşünmüyorum

Alex10

New member
28 Kas 2020
1,044
0
1
Galatasaray Lideri Burak Elmas, Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programına katıldı.

Altaylı’nın sorularını yanıtlayan Elmas, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“NE İSTİFAYI NE DE SEÇİMİ DÜŞÜNÜYORUM”

Fatih Altaylı’nın, “Bir seçim sonucu almayı düşünüyor musunuz? Toplulukta bir rahatsızlık var. İbra edilmesin biçiminde bir çalışma da var. İdari manadaki tutumuzun sebebiyle ibra edilmeyeceğiniz söyleniyor toplulukta. Seçime gitmek gerekmez mi?” sorusuna Elmas, “Tabii ki tenkitler hayli doğal. Çok adaylı bir seçimden 41 oyla çıktık. Şu anda ben ne ibrayı ne de istifayı yahut seçimi düşünüyorum.” formunda karşılık verdi.

“GHEZZAL’DAN MALİYETİ niçinİYLE VAZGEÇTİK”

Beşiktaşlı futbolcu Rachid Ghezzal konusuna değinen Elmas, “Futbolcuları scouting departmanımız önerdi. Alternatifli bir listemiz vardı. Ghezzal da o listedeydi. Lakin maliyeti sebebiyle ben ve arkadaşlarım transferini yapmadı. Ghezzal transferinde maliyetinin net 4 milyon euroya geldiğini gördük ve Galatasaray’ın geleceğiyle ilgili bu biçimde bir karar almamayı uygun gördüm” diye konuştu.

Elmas, Fatih Terim ile ilgili olarak, “Biz gelirken Terim ile çalışacağımızı net belirterek geldik. Öteki adaylar da tasarruflarını lisana getirmişti. vazifeye gelince hoca ile oturduk ve anlayışı değiştirmemiz gerektiğini söylemiş oldum. Genç, potansiyelli, satabileceğimiz oyuncuları transfer edelim dedim” tabirlerini kullandı.

Ayrıyeten Elmas, “Aldatılma sözünün içeriğini doldurmak lazım. (Fatih Terim’in) Orada ne kastettiğini bilmiyorum” diye konuştu.

“TFF, GALATASARAY KARŞITI”

Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) karşı tenkitlerde bulunan Elmas, tabirlerini kullandı.

FATİH TERİM AÇIKLAMASI

Elmas, Fatih Terim ayrılığına değinerek “Son devirlerde fazlaca fazla palavra bilgi servis edildi. Galatasaray Spor Kulübü Lideri, istediği teknik yöneticiyle, istediği vakit görüşebilir. Buna mecbur. Yaz ayından bu yana hoca aradığımız haberleri gerçek değil. Domenec Torrent ile görüşmeleri ben yaptım. Hocamıza, Pep Guardiola’nın yardımcısıyla görüştüğümüzü söylemiş oldum. Fatih Terim’e, Torrent ile görüşmenin bilgilerinı anlatmadım. ondan sonrasında en uygun opsiyon bu olduğu için Fatih Terim’le yolları ayırdım. Fatih Terim ile yolların ayrıldığı zamanki bilgilere bakarsanız, bu sonucu almak için kâfi niçinim vardı” diye konuştu.

“YIPRANMASINI İSTEMEDİM”

“Ben hala Fatih Terim’in kıymetli bir futbol aklı olduğunu düşünüyorum.” diyen Elmas, “Bir efsanemizin alandaki sonuçlarla yıpranmasını istemediğimi, onu bir ‘futbol aklı’ olarak, lider yardımcısı nazaranviyle yanımda görmek istediğimi söylemiş oldum. Fatih Terim bunu istemedi. 1911’de Ali Sami Yen, ‘Beni hayli eleştiriyorsunuz, taşın altına elini koymak isteyen var ise benden davet beklemesin, gelip yardım etsin’ demiştir. Ben de bunu yapmaya çalıştım.” dedi.

“İSTİŞARE HEYETİNİ COVID SEBEBİYLE TOPLAMADIK”

“Covid-19 sebebiyle aşikâr bir yaşın üzerinde büyüklerimiz olduğu için istişare şuramızı toplamadık” diyen lider Elmas, “Divan şurası toplantımızı online yapacağız. Birtakım liderlerimizle daima görüşüyoruz. Çok epeyce büyük bir projeyi konuşuyoruz.” tabirlerini kullandı.

“IŞITAN GÜN’ÜN TWEETLERİ BİZİ DE RAHATSIZ ETTİ”

“Hande hanımla ve Işıtan Gün ile ilgili yapılması gereken bir şey var ise ben de yaparım, idaredeki arkadaşlarım da yapar. Işıtan Gün’ün tweetlerinden biz de rahatsızız. İdaredeki bayan arkadaşlarımızın görüşlerini bilhassa aldım. Işıtan Gün de özür diledi lakin burada hedef diğer. Bir cadı avı kelam konusu.”

FLORYA PROJESİ

“Florya projesiyle Galatasaray’ın bütün borçlarını ödeyebiliriz. Ayrıntılara girmek istemiyorum, bozmak isteyenler olabilir. Dursun Özbek’ten de bu mevzuda yardım istedik. Riva projesinde borçlu çıkabiliriz. Onu da halletmeye çalışıyoruz. Florya Pojesi’nin tamamlayabilirsek Galatasaray’ın, Türkiye’nin birinci borçsuz kulübü olma bahtı var.”

“GOMIS’LE GÖRÜŞÜYORUZ”

“Çok bahtsız bir devir yaşadık. Cezalılar, kaleci sakatlıkları, Afrika Kupası… Kısa bir devrimiz var, araştırma yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde 1 yahut 2 ismi takımımıza katmak için çalışıyoruz. Bafetimbi Gomis, görüştüğümüz oyunculardan biri. Hocamızla da görüştük. Büyük bir ihtimalle Yedlin ayrılacak, yerine Omar’ı koyacağız. Galatasaray’a, maliyeti uygun ancak katkısı yüksek oyuncular almamız lazım. Galatasaray küme düşme tehlikesi yaşamayacak. En kısa müddette bu durumdan kurtulacağız.”