Burak Yılmaz, A Ulusal Grup’taki prim hadisesini anlattı

Alex10

New member
28 Kas 2020
1,044
0
1
Kariyerine Hollanda grubu Fortuna Sittard’da devam eden Burak Yılmaz, Hasan Arda Kaşıkçı’nın Twitch platformundaki HTalks yayınında açıklamalarda bulundu.

Burak Yılmaz, sarı-lacivertlilerdeki makûs geçen devri hakkında konuştu. Tecrübeli oyuncu, “Fenerbahçe mesleğim fazlaca berbattı. Kendi yanlışlarımdan dolayı. Bir de ne yazık ki Aragones’e rastladım ben. 75-80 yaşındaydı ve hayli aksiydi, ben de gençtim ve aksiydim. Biraz kendi yanlışım diyebilirim.” dedi.

“2010-2011 dönemi sonunda yaşananlar bizi 10 yıl geriye götürdü”

Şike süreci hakkında da konuşan Yılmaz, “2010-2011 dönemi Türk futboluna fazlaca ziyan verdi. Hala da veriyor. bu biçimde Trabzonspor’daydım ve bizim canımız yandı. Bu süreç Fenerbahçe ve Trabzonspor’a fazlaca ziyan verdi ve vermeye de devam ediyor artık bunu kapatmak gerekiyor. Topluluklara ziyandan öbür verdiği bir şey yok. Bizi 10 sene geriye götürdü. Ben olsam iki topluluğun büyüklerinin yerinde mevzu kapatırım.” tabirlerini kullandı.

“Prim almadım diye Arda çıldırdı”

Çok tartışılan A Ulusal Grup’taki prim problemi hakkında da konuşan Burak, “Prim 500 bin euroydu. Oynayanlar primi aldı. Ben de elemelerde 8 gol atmıştım. Neredeyse tüm maçlarda gol atmışım, son maçta da sakatım fakat takımdaydım. Arda otobüste, “Bana bir armağan alırsın” dedi. Alırım dedim. Selçuk da orada, “Ona prim yatmadı” dedi. Arda da kaptan ve herkes nasıl kaptan olduğunu bilir. Arkadaşının, malzemecinin hakkını korur. “Sen nasıl almazsın” diye sonlandı. daha sonrasında bir şey yaşandı. Arda da dayanamadı ve bir şeyler söylemiş oldu. Olaylar o denli başladı. Staff da prim almadı orada. En epey hak eden onlardı. Allah razı olsun, bu biçimdeki futbolcu kardeşlerimiz içinde hoş bir para toplandı ve onlara biz kendi ortamızda verince, o biraz olay oldu. Kümeden da çıkamayınca prim krizi oldu. Bu prim davasını, kim haber yaptıysa, kim basına verdiyse, kim benim ağzımdan haber yaptıysa, onlara hakkımı helal etmiyorum. Prim almadım, prim lafı yapmadım.” dedi.

“Fatih Terim en güzellerden biri”

Son olarak Fatih Terim’in Türkiye’nin en düzgünlerinden biri olduğunu söyleyen Burak, “Fatih Terim, Türkiye’nin en büyük teknik yöneticilerinden birisi. her insanın ne olduğunu bildiği, her insanın hürmet duyması gerektiği biri. Kırgınlık yok, benim için Türkiye’nin en büyük teknik yöneticilerinden birisi. Galatasaray’a en büyük muvaffakiyetleri kazandırmış, Türkiye’nin en büyüklerinden birisi.” diyerek kelamlarını noktaladı.