Damien Comolli: Fenerbahçe kendisini imha etme modunda

Alex10

New member
28 Kas 2020
1,044
0
1
Fenerbahçe’de 2018-2020 senelerında sportif yönetici olarak bakılırsav yapan Damien Comolli, suskunluğunu bozdu.

“ALİ KOÇ’UN KELAMLARI HATAYDI”

Futbol Arena’ya konuşan Damien Comolli, “Dürüst olmak gerekirse, bir noktada şampiyonluğu kazanmak istiyordum. Sanırım yaptığımız yanılgılardan biri de Ali Koç’un “ilk sene şampiyon olacağız” demesiydi. Bence biz buna hazır değildik, o buna hazır değildi, ben buna hazır degildim, kadro buna hazır değildi. Kulüp bir bütün olarak buna hazır değildi.” sözlerini kullandı.

BORÇ HAKKINDA…

Kulüp borcu hakkında da konuşan Damien, “Her şeydilk evvel, Finansal Fair Play ile ilgili sıkıntılar olduğunu biliyorduk lakin ne kadar berbat olduğunu bilmiyorduk. İkincisi, borcun ölçüsü hakkında hiç bir fikrimiz yoktu. Bu 400 milyon, hatta 450-460 milyon üzere bir şeydi; inanılmaz bir ölçüydü.” dedi.

“BAŞARISIZLIK KULÜP YAPISIYLA İLGİLİ”

Fenerbahçe’de kulübün kendi kendini adeta imha ettiğini aktaran Damien Comolli, “Ferdi, Berke, Frey, Zanka, Slimani, Ayew ve Muriç’ten oluşan bir karma olacaktı. Vaktimiz olsa daha fazlaca Muriç, daha epey Ferdi ve daha epeyce Berke bulmuş olacaktık. Muhammed Gümüşkaya bizim bulduğumuz ve geliştirdiğimiz bir oyuncuydu. Başarısızlık yapıyla ilgili. Bu kulübün nasıl yönetildiğiyle ilgili… Bu kulüp daima kendini imha etme modunda. Temel sorun bu.” diye konuştu.

“ÖNCE ABDULLAH AVCI’YI daha sonra EMRE BELÖZOĞLU’NU İSTEDİM”

Teknik yönetici seçimlerinde evvel Abdullah Avcı daha sonra da Emre Belözoğlu’nu istediğini belirten Damien Comolli, “Başakşehir’deyken Abdullah Avcı’yı getirmek istedim, önceliğim buydu. Bunu yapamadık. Emre’yi teknik yöneticimiz yapmak istedim. Birkaç ay boyunca, “Emre antrenör olmalı” dedim ve bunu Emre’ye de söylemiş oldum. İdare şurası “hayır” dedi. İdare şurasına Emre’nin deneyimli bir sportif yöneticiyle Fenerbahçe’de başarılı olacağını söylemiş oldum. Emre, inanılmaz derecede akıllı, inanılmaz derecede tutkulu ve şahane bir önder. Futbolu biliyor, Fenerbahçe’yi seviyor. Şahane bir teknik yönetici olabilir. Bakın artık Başakşehir’de ne kadar yeterli işler yapıyor.” bilgisini verdi.

“İDARE ETMEK İMKANSIZDI”

2019-20 döneminde Rize, Gaziantep ve Başakşehir’e karşı kazanılıp şampiyon olunamamasını değinen Comolli, “Rize ve Gaziantep’ten daha sonra ben ayrıldım. Akabinde Başakşehir’i alanda katiyetle mahvettiler. Arkadaşlarıma ‘Fenerbahçe’nin şampiyon olmamasının mümkünatı yok’ dedim. daha sonra Fenerbahçe içeriden infilak etti. Beşiktaş’a ya da Başakşehir’e karşı oynadığımız üzere yüksek tempoda oynadığımızda, bizi durdurmalarının hiç bir yolu yoktu. Lakin o kadar hayli şey oluyordu ki, kulübü her gün yönetim etmek neredeyse imkânsızdı. O dönemi yedinci bitirdiler, bu dönem Trabzonspor’un 14 puan gerisindeler. Hakikaten epeyce yazık.” yorumunu yaptı.

“AYRILIK SÜRECİ ZORDU”

Ayrılık sürecinde yaşadığı zorlukları anlatan Fransız futbol adamı, “Sözleşmem istifam kabul edilmedikçe ayrılmama müsaade vermiyordu. Kulüple konuşamadım, idare konseyindeki kimselerle 3-4 ay konuşamadım. Telefonlarımı kimse açmıyordu. Kimse e-postalarıma karşılık vermiyordu. 3-4 ay hiç bilgi alamadım. Şayet ayrılsaydım, kulüp beni dava edebilir ve benden hayli para isteyebilirdi. 12 aylık ihbar süremi geçirmem gerekiyordu. ‘İstifamı verip ihbar süremi başlatacağım ve umarım daha evvel gitmeme müsaade verirler. Lakin vermezlerse, devam edeceğim, 12 ay kalacağım’ dedim kendime. İkinci defa nitekim ayrıldığımda, artık daha fazla dayanamaz hale gelmiştim. Bununla uğraşmak imkânsızdı. Ne olursa olsun dedim, “isterseniz beni dava edebilirsiniz” lakin ben ayrılıyorum.” diyerek kelamlarını tamamladı.