Demi garson ne demek ?

Meltem

Global Mod
Global Mod
6 Haz 2021
1,596
0
1
Demi garson, 19. yuzyldan bu yana kullanlan ve gunumuzde hala bolca kullanlan bir terimdir. Demi garson, restoran ve kafelerde sarap servisi yapan, saraplarn ve diger alkollu iceceklerin surekli tazelenmesini ve servis edilmesini saglayan bir konumdur. Demi garson konumunda olan kisi, genellikle ozel egitim alms bir servis elemandr.

Demi Garsonun Gorevleri

Demi garson, oncelikle alkollu iceceklerin servis edilmesini saglamaktan sorumludur. Servis edilen tum icecekleri, ozellikle sarap ve diger alkollu icecekleri, musterilerinin siparislerine gore servis eder. Bunun icin, demi garson konumunda olan kisinin, sarap ve diger alkollu iceceklerin kokusu, aromas, tatlar ve rafinasyonu hakknda baz temel bilgilere sahip olmas gerekir. Demi garson, musterilerinin sarabn sise icindeki durumu, yllar ve diger ozellikleri hakknda sorusu olursa, bunlar hakknda bilgi sahibi olmaldr.

Demi garson, ozellikle restoran ve kafelerde, saraplarn ve diger alkollu iceceklerin surekli tazelenmesini ve servis edilmesini saglamaktan sorumludur. Demi garson, musterilerinin saraplar ve diger alkollu icecekleri konusunda sorular olursa, cevap verebilmelidir. Ayn zamanda, servis edilen iceceklerin dogru sekilde servis edilmesini saglamak icin gerekli olan tum duzenlemeleri ve uygulamalar yapmaldr.

Demi garson, genellikle ozel egitim alms bir servis elemandr. Bu egitim, saraplar ve diger alkollu icecekler hakknda temel bilgilerin yan sra, sarabn ozellikleri, servis edilmesi ve kullanm gibi konularda da verilir. Egitim alan kisinin, sarap ve diger alkollu iceceklerin farkl turlerini tanmas, servis etme tekniklerini ogrenmesi ve sarabn kokusu, aromas, tatlar ve rafinasyonu hakknda temel bilgilere sahip olmas gerekir.

Demi Garsonun Ozellikleri

Demi garson, oncelikle cok iyi bir servis anlaysna sahip olmaldr. Demi garson, musterilere kibar ve guler yuzlu olmaldr. Ayrca, musterilerin sarap ve diger alkollu icecekler hakknda sorularn cevaplamak icin sarabn ozellikleri, servis edilmesi ve kullanm hakknda bilgi sahibi olmaldr.