Dijital Gün Çalışması: Pek çok kişi dijitalleşmede geride kaldığını düşünüyor

Oyseon

Active member
6 Kas 2020
1,437
0
36

1. Dijital Gün Çalışması: Pek çok kişi dijitalleşmede geride kaldığını düşünüyor

Bitkom e Başkanı Ralf Wintergerst, “Dijital katılımı sağlamak için hâlâ yapmamız gereken çok şey var” diyor. V., 7 Haziran'da ülke çapındaki Dijital Günü duyuruyor. Eylem gününde hem çevrimiçi hem de çevrimdışı dijitalleşme konusuna düşük eşikli erişim sağlamak için çok sayıda teklif sunulacak. Giderek dijitalleşen dünyanın fırsat ve risklerine ışık tutmayı, temas korkularını azaltmayı ve insanları eğitmeyi amaçlayan 2.000'den fazla etkinlik. Ana konu yapay zeka.

Reklamcılık

Birçoğu geride bırakıldığını düşünüyor

Wintergerst, derneğinin Almanya'daki dijitalleşme algısına ilişkin yaptığı bir araştırmaya değiniyor. Ankete göre Almanya'daki toplumun yüzde 63'ü dijital olarak bölünmüş durumda. Önceki yıllarla karşılaştırıldığında bu rakam arttı; 2023'te yüzde 60, 2022'de yüzde 58 oldu. Ankete katılanların yüzde 86'sı dijitalleşme konusunda çok olumlu veya daha doğrusu olumlu düşünüyor. Ankete göre, bu tutum tüm yaş gruplarında sabit: Temelde olumlu bir tutuma sahip kişilerin çoğu 30 ila 49 yaşları arasında (yüzde 90 olumlu), bunu 50 ila 64 yaşları arasındakiler (yüzde 89) ve 16 ila 29 yaşları arasındakiler takip ediyor. yaşındakiler (yüzde 85). Ancak 65 ila 74 yaş arası ve daha yaşlı kişiler de dijitalleşmeyi temelde olumlu bir şekilde görüyor (her biri yüzde 80). Yüzde 13'ü dijital teknolojilere karşı olumsuz tutum sergilediğini söyledi.

Aynı zamanda birçok kişi geride kaldığını düşünüyor: Yüzde 34'ü dijitalleşmenin kendilerini korkuttuğunu söylüyor. Yüzde 44'ü teknolojik gelişmelere ayak uyduramamaktan korkuyor. Wintergerst “Bu bizi endişelendirmeli” diyor. Bununla birlikte birçok korkunun bilgi ve eğitim yoluyla çözülebileceğini varsaymaktadır. Dijitalleşme hızla gerçekleşiyor ve siyaset buna ayak uyduramıyor. Wintergerst, “Dijitalleşmeyi insanların alışabileceği şekilde tanıtmanız gerekiyor” diye vurguluyor. Ankete katılanların çoğu, bunun gelecekte giderek daha önemli hale geleceğine de inanıyor: Yüzde 77'si, dijital cihazlara ve uygulamalara aşina olmayanların günlük yaşamı giderek daha zor bulacağını düşünüyor. Aynı zamanda yüzde 85'i dijital cihaz ve uygulamaların hayatlarını kolaylaştırdığını düşünüyor.

“İnsanların dijitalleşmeyi benimsemesi gerekiyor”

Alman Bölgeler Birliği'nden Christian Engelhardt, “Yapay zeka hayatlarımızı çok güçlü ve çok hızlı bir şekilde değiştiriyor” diye vurguluyor. “Özel hayatlarımız, toplumsal katılımımız ve çalışma hayatlarımız değişecek.” Yönetimler açısından dijitalleşme ve yapay zeka büyük bir fırsat. “Bu, vasıflı işçi eksikliğine rağmen idarenin işlemesini sağlıyor.” Örneğin, yönetim günün her saatinde herhangi bir dilde mevcut olabilir, bu da zamandan tasarruf sağlar ve vatandaşların memnuniyetini artırır. Engelhardt ayrıca çok pratik bir örnek verdi: Yönetimi, yolların durumunu canlı olarak kaydetmek için arabalara takılan cep telefonlarıyla çalışıyor.

Ancak yine de insanların gelişmelere katılmaya istekli olmaları gerekiyor. Ancak bu, veri işlemede şeffaflığı, kaliteyi ve güveni gerektirir. Engelhardt, “İnsanlara riskleri göstermeli ve bunları bilerek onlara bazı şeyleri deneme cesareti vermeliyiz” diyor.

Annegret Kramp-Karrenbauer, Alman Yetişkin Eğitim Merkezleri Birliği Başkanı olarak bu projede yetişkin eğitim merkezlerinin rolünü vurguladı. “Dijital sadece geleceğin dili değil, aynı zamanda günümüzün dilidir.” Dijital dille büyüyenler var ve bunu büyük emeklerle öğrenmesi gereken bir nesil var. Aynı zamanda arkasında yapay zekanın olduğunu bilmeden yapay zekanın sağladığı kolaylıklardan yararlanan büyük bir grup da var. Dijital Gün, daha fazlasını öğrenmek ve korkmadan bir şeyler denemek için iyi bir fırsattır.

Gönüllülük dijitalleşmenin iletişiminde önemlidir

Eski Savunma Bakanı da dijitalleşmeye yaklaşma sürecinde gönüllülerin önemini vurguladı. Dijital Gün vesilesiyle dijital katılım ve gönüllü çalışmalara verilen bir ödül olan Dijital İşbirliği Ödülü'nü kazananları tebrik etti. “Dijital dönüşümde herkesi yanımıza alacak kararlı bir sivil topluma ihtiyacımız var.”

Dijital Katılım kategorisinde ödül, Sonay Soziales Leben e.'nin “Dijital Koçlar. Gençlerden Yaşlılara Dijital Yardım” projesine verildi. V. Proje, 14 ila 18 yaşları arasındaki gençleri dijital koçlar olmaları için eğitiyor ve bu koçlar daha sonra becerilerini yaşlılara öğretiyor.

Dijital Etkileşim kategorisi, KARO e. tarafından “Çevrimiçi tavsiyeler: anonim, travmaya duyarlı, veri güvenliği” ödülüne layık görüldü. V., şiddetli şiddet türlerine maruz kalan ve çeşitli nedenlerle geleneksel yardım hizmetlerine erişimi olmayan kişilere yönelik anonim bir çevrimiçi danışmanlık hizmetidir.

“Herkes için Dijital” ittifakının başlattığı eylem günü

Eylem günü “Herkes için Dijital” girişimi tarafından başlatıldı: Bitkom, Alman Yetişkin Eğitimi Derneği ve Alman Yetişkin Eğitimi Derneği de dahil olmak üzere sivil toplum, kültür, bilim, iş dünyası, refah ve kamu sektörü alanlarından 25'ten fazla kuruluşun ittifakı. Alman Bölgeler Birliği. Programa ilişkin bilgiye Dijital Gün web sitesinden ulaşılabilir.

Anket, “Herkes İçin Dijital” girişimi adına Bitkom Araştırma tarafından gerçekleştirildi. Almanya'da 16 yaş üstü 1.004 kişiyle telefonla görüşme yapıldı.

(vardır)

Haberin Sonu