Doğum yapmak için Albenga’dan Savona’ya giden bebek ambulansta ölü doğdu. 2023’te beşinci sokak doğumu. Belediye Başkanı: “Doğum merkezlerinin kapatı

AIM

New member
27 Şub 2022
537
0
0
Ambulanstaki doğum trajediyle sonuçlandı: ne yazık ki bebek başaramadı ve öldü. Olay bugün sabaha karşı yaşandı. Albenga’daki dairesinden annesi, acil ulaşım için bölge hizmetini etkinleştiren saat 6, 118’den birkaç dakika önce 118’i uyardı. Doktor, klinik koşullara dayanarak kızı Savona’daki San Paolo’nun doğum acil servisine nakletmeye karar verdi. Ancak yolculuk sırasında hassas bir konu olarak değerlendirilen kadın, sabah 6.30’da cansız bir fetüs doğurdu.

Asl2’den yapılan açıklama şöyle: “Asl2, 11.17.2023 saat 05.49’da SC 118 Bölgesel Acil Durum’un, halihazırda kan kaybı ve kasılmalardan şikayetçi olan 25 yaşında, 31 haftalık hamile Bayan DMC’nin isteği üzerine etkinleştirildiğini duyurdu. ardından hamilelikle ilgili Finale Ligure Danışmanlığı geldi. İstasyon, acil ulaşım için bölgesel hizmetini devreye aldı.
Ambulans, saat 06.01’de kadının Albenga yakınlarındaki geçici evine ulaştı.
Klinik koşullara dayanarak doktor, bayanı Savona’daki San Paolo’nun doğum acil servisine nakletmeye karar verdi; ne yazık ki otoyolda taşıma sırasında bayan saat 06:30’da cansız bir fetüsü dışarı attı.
Doktor, planlanan canlandırma manevralarına hemen başladı ancak başarılı olamadı, bu arada ambulans Savona’daki doğum acil servisine ulaştı.”

Bu, 2023’ün başından bu yana Savona bölgesindeki otoyollarda meydana gelen beşinci doğum.

Savona Rivierası uzun süredir doğum merkezlerinin kapatılmasıyla ilgili tartışmalarla boğuşuyor ve artık sadece başkent Savona’daki merkez kaldı.

Albenga’nın belediye başkanı

Mesleği doktor ve Albenga belediye başkanı olan Riccardo Tomatis, batı Savona kıyısında binlerce vatandaşın hastane koğuşlarının ve özellikle Pietra Ligure doğum merkezinin azaltılmasına karşı gösteri yaptığı protestoların başında yer aldı. Repubblica’ya şöyle diyor: “Öncelikle bu trajediden etkilenen aileye olan yakınlığımı ifade ediyorum. Olanların ayrıntılarını bilmiyorum ve resmi soruşturmaların ayrıntılara girmesini bekleyeceğiz. Ancak bunun da bölgemiz için bir ambulans doğum olduğunun altını çizmeden geçemeyeceğim. Bir yıl önce meydanda protesto yaparken çoğumuz sokakta doğum yapmanın artık mümkün olmadığını söylemiştik. Doğum yapanın kırılgan bir kadın olduğunu okudum ve bu yüzden kırılgan olanları korumak için bölgede daha yakın doğum merkezlerine ihtiyacımız olduğunu söylüyorum: Ve o zaman sadece Liguryalılar değil, Piedmontlular ve Lombardlar da çok iyi biliyor ki 50 Albenga ile Savona arasındaki otoyolun kilometreleri Po Vadisi’nin 50 kilometresi değil. Burada çeşitli nedenlerden dolayı mesafeler başka yerlerdeki gibi hesaplanamıyor. Trafik ve aksaklıklar her zaman gizleniyor. Bölgesel sağlık konseyi üyesi Gratarola, yasanın bizim bölgemizde doğum merkezleri öngörmediğini söylüyor, ben de yasanın yanlış olduğunu söylüyorum”.