Eski Andrea Favero Giada Zanola'nın kadın cinayeti: “Onu kaldırdım ve üst geçitten aşağı ittim”

AIM

New member
27 Şub 2022
1,357
0
0
Nasıl olduğunun hikayesi Andrea Favero, Vigonzalı 38 yaşındaki kamyon şoförü 29 Mayıs'ta partnerini öldürdü Giada Zanola, Aslen Brescia'lı olan 34 yaşındaki bu film, anlaşılır bir korku dizisi. Kadının A4 Padua – Venedik otoyolunun şeritleri arasındaki üst geçitten uçması için “onu dizlerinden yakaladım, kuvvetle kaldırdım ve korkuluğun üzerinden aşağı ittim”. O gece, uçuş ekibi ajanlarına verilen yeniden yapılandırmaya göre, ikisi de korkuluğun yüksekliğini önemli ölçüde azaltan kırmızı basamağın üzerindeydi.

İlk itiraf

Kamyon şoförünün polisteki spontane ifadesinde anlattığına göre, o trajik gecede kadın, mola istemeden önce ikilinin yaşadığı evi terk etmişti. Yeni bir ortağı vardı ve yakında onunla birlikte bir benzin istasyonunda çalışmaya gidecekti. Favero bu yeni hayatı kabul etmedi, bunu ilişkilerinin geri dönüşü olmayan bir nokta olarak gördü ve bu yüzden hararetli bir tartışma çıktı. Bu nedenle tartışmanın ardından Giada canını almak için yaya olarak yakındaki üst geçide doğru yola çıkmıştı; bunu evden ayrılırken eski sevgilisine söylerdi. Adam, “Bana hakaret etti ve oğlumuzu bir daha görmeme izin vermeyeceğini söyledi” dedi.

Geri çekilme

Cezaevinde verilen ihtiyati gözaltı kararında hakim Laura Alcaro adamın memurlara yaptığı itirafları aktarıyor, ancak savcı yardımcısının önünde şunun altını çiziyor: Giorgio Falcone ve kendisine atanan kamu avukatının yanı sıra kamyon şoförü de her şeyden vazgeçti ve yalnızca Giada'nın korkuluğa çıktığı anda zihninin durduğunu belirtti. Daha sonra hafıza donuyor. Ve burada intihar hipotezi devreye giriyor ve kadın tek başına korkuluğun üzerinden tırmanıp kendini boşluğa atıyor. Vücudu asfalta düştü ve ardından yoldan geçen araçlar çarptı. Toksikolojik testler ve nihai otopsi raporu artık belirleyici.

Vücudun tartılması

Favero'nun yapısının kurbanı kaldırmaya uygun olup olmadığını anlamak için ceset üzerinde başka bir inceleme daha yapıldı, yani vücudun tartılması. Kinetik testlerin gerçekleştirilmesi ihtimali göz ardı edilmemektedir. Daha sonra 33 yaşındaki kişinin uyuşturucu alıp almadığını anlamak bir ay sürecek (aynı zamanda bunun olabileceğine dair korkusu da göz önüne alındığında): bu senaryo, kasıtlı bir suç hipotezine yol açacaktır.