Filippo Turetta yarın ilk kez mahkemeye çıkacak. Giulia Cecchettin'in babasıyla yüz yüze

AIM

New member
27 Şub 2022
1,348
0
0
Filippo Turetta ilk kez mahkeme salonuna çıkacak. Ve ilk kez yüz yüze görüşecek Gino ÇeçettinGiulia'nın babası, 11 Kasım 2023'te 22 yaşındayken öldürüldü. Birinci derece davanın ikinci duruşması için yarın Venedik Ağır Ceza Mahkemesi hakimlerinin huzuruna çıkacak.

Padua eyaletindeki Torreglia'dan gelen ve cinayeti itiraf eden 23 yaşındaki genç, kasti, zulüm, vahşet, adam kaçırma, cesedin saklanması ve ısrarla takip yoluyla ağırlaşan kasıtlı cinayet suçlamalarına yanıt vermek zorunda. Ömür boyu hapis tehlikesiyle karşı karşıya.

Gino Cecchettin: “Sadece adil bir ceza bekliyorum, intikam istemiyorum”

Muhabirimiz Rosario Di Raimondo tarafından

24 Eylül 2024

Verona'daki Montorio hapishanesine kapatılan Turetta, Giulia'yı bir otoparkta bıçaklayarak öldürdü. HendekVenedik vilayetinde, cesedi Barcis Gölü kıyısındaki Piancavallo'daki bir yamaçta terk edip yaklaşık 10 gün süren ve daha sonra Almanya'ya ulaşan bir kaçışa başlamadan önce.

Savcılık ve müdahil taraflarca sanığın sorgulanması istenmiş ve 23 Eylül'deki ilk duruşmada duruşma salonunda avukat, Giovanni Caruso23 yaşındaki çocuğun savunma avukatı, sorgulanmak isteyen kişinin bizzat Turetta olduğunu hatırlattı. Ağır Ceza Mahkemesi, kısaltılmış prosedürde öngörüldüğü gibi hızlı bir şekilde ilerlenerek ilk cümlenin 3 Aralık'ta karara bağlanması konusunda taraflar arasındaki anlaşmayı kabul etti. Bu nedenle mahkeme salonunda tanık yok, ancak sorgulama ve çapraz sorgunun ardından, tarafların tartışılması için önümüzdeki 25 ve 26 Kasım'da ve olası yanıtlar ve ceza için 3 Aralık'ta iki duruşma daha planlandı.

Çeçettin suçu

“Giulia'yı kaybettim ama istemedim”. Filippo Turetta'nın hapishaneden mektubu ve önceden tasarlama stratejisi

kaydeden Rosario Di Raimondo

24 Eylül 2024

Davada müdahil olarak kabul edilen Giulia Cecchettin'in ailesi, 2 milyon avroyu aşan tazminat talebinde bulundu. Avukatın talebi Stefano Tigalineyi temsil ediyor Gino Çeçettinbir milyon euronun üzerindedir. Avukat tarafından temsil edilen 22 yaşındaki çocuğun kız kardeşi Elena Cecchettin'in talebi de aşağı yukarı aynı miktarda. Nicodemus Gentile.