Filippo Turetta’nın sorgusu: Giulia Cecchettin cinayeti hakkında neler söyledi

AIM

New member
27 Şub 2022
1,350
0
0
Yargıçlar sabah saat 10’da Verona’daki Montorio hapishanesine girdiler. Yarım saat sonra soruşturma hakiminin bulunduğu arabalar Benedetta Vitolo ve öğleden sonra Andrea Petroni çıkıp gittiler. Bugün sorgu günü Filippo TurettaAralık ayında 22 yaşında kadın cinayetiyle suçlandı Giulia Cecchettin. Cevap vermeme hakkını kim kullandı? Ve gerçekten de sorgu hakimi ve savcının hücresine dönmesine sırtını dönmeden önce ağlamaya başladı.

Avukat Giovanni CarusoTuretta ile yaklaşık iki saat süren görüşmenin ardından, sorgulamanın ardından hapishaneden çıkarken, 21 yaşındaki çocuğun cevap vermeme hakkını kullandığını ancak “kendiliğinden beyanlarda bulunmanın gerekli olduğunu hissettiğini ve bunu büyük ölçüde doğruladığını” açıkladı. Alman polisine yapılan itiraflar”. Bu ifadelerde (İtalya yargılamasında geçerli değildir) 21 yaşındaki kişi, esasen Giulia’yı öldürdüğünü ve o sırada kendini öldürme cesaretine sahip olmadığını söyledi. Avukatın deyimiyle bu teyit beyanlarıyla Turetta, Venedik soruşturma hakimi Benedetta Vitolo önünde 22 yaşındaki gencin öldürüldüğünü itiraf etmiş oldu.

Turetta sorgu odasından çıkmadan önce Alman polisine söylediği şeyi söyledi: “Kız arkadaşımı öldürdüm”. Alman müfettişlere söylediği sözler şöyleydi: “Kız arkadaşımı öldürdüm, bu aralar bunu bitirmeye çalıştığım için dolaştım, defalarca bir engele çarpmayı düşündüm ve birkaç kez boğazıma bıçak fırlattım ama yapmadım.” buna son verecek cesaretim yok.”

Avukatın yardım ettiği öğrenci Carusoİtiraz edilen eylemlerin “duyulmamış gaddarlığı” ve “açık insanlık dışılığı” nedeniyle cezaevinde bulunan bir kişi, belki de avukatına daha dün akşam alınan belgeleri incelemesi için zaman vermek amacıyla onunla aynı fikirde olarak konuşmamayı seçmişti.