Jübile, Aziz Petrus'un ardından Papa Francis, Rebibbia hapishanesinde Kutsal Kapıyı açtı

AIM

New member
27 Şub 2022
1,328
0
0
Noel arifesinde Aziz Petrus'ta tekerlekli sandalyede oturmaya devam etti, bu sefer ayağa kalktı ve zorlukla yürüyerek şapelin bronz kapısını çaldı: böylece Papa Francis jübilenin ikinci “kutsal kapısını” açtı. Rebibbia hapishanesi. Jorge Mario Bergoglio Adalet Bakanı tarafından karşılanarak saat dokuzdan hemen önce Roma'daki hapishaneye geldi. Carlo Nordio. Aynı zamanda mevcut John RussoDap başkanlığından istifa eden, e Alessandro DiddiVatikan savcısı. Francis mahkumlara güvence verdi: “Sizin için her gün dua ediyorum: bu bir mecaz değil, sizi düşünüyorum ve sizin için dua ediyorum.”

Roma, Papa Francis ikinci Kutsal Kapı'nın açılışı için Rebibbia hapishanesinde. Canlı yayın
“Umut hayal kırıklığına uğratmaz”

Francis, “İlk Kutsal Kapıyı Noel'de Aziz Petrus'ta açtım, ancak ikincisinin burada, hapishanede olmasını istedim” dedi: “Her birimizin, burada, içeride ve dışarıda olan herkesin bu fırsata sahip olmasını istedim. kalbin kapılarını açmak ve umudun hayal kırıklığına uğratmadığını anlamak.” Bergoglio, Monsenyör'e sordu. Benoni AmbarusKendisine eşlik etmek üzere Roma piskoposu yardımcısı olarak görev yaptı ve tekerlekli sandalyesinden kalkarak Babamız Şapeli'nin kapısına yürüyerek yaklaştı, kapıyı çaldı ve kapı açıldı.

Gönül kapıları

Papa, kelepçeyi bıraktığı kısa vaazda, “Bugün burada kapıyı açmak istedim: ilkini Aziz Petrus'ta yaptım, ikincisi seninki” dedi: “Açmak çok güzel bir jest, kapıları açın ama daha da önemlisi bunun ne anlama geldiğidir: kalpleri açmak, kalpleri açmak ve kardeşlik de budur. Katı kalpler yaşamanıza yardımcı olmaz. Bir Jübile'nin lütfu, diye devam etti Bergoglio, sonuna kadar açmak, açmak ve her şeyden önce kalpleri umuda açmaktır. Umut asla hayal kırıklığına uğratmaz. Şunu iyi düşün: ben de, çünkü kötü zamanlarda insan her şeyin bittiğini, hiçbir şeyin çözülmediğini düşünür ama umut asla hayal kırıklığına uğratmaz. Ben umudu kıyıdaki çapa olarak düşünmeyi seviyorum ve biz orada iple güvendeyiz, çünkü umudumuz yeryüzündeki çapa gibidir. Umudunuzu kaybetmeyin, size vermek istediğim mesaj şu: Umudunuzu kaybetmeyin, umut hayal kırıklığına uğratmaz. Bazen ip zordur, ellerimizi acıtır ama her zaman elimizde ip kıyıya bakarken, bizi ileriye taşıyan çapa: her zaman iyi bir şey vardır, ileriye gidecek bir şey her zaman vardır. El ipte ve ardına kadar açık pencerelere göre, ardına kadar açık kapılar. Hele gönül kapısı: Kalp kapanınca taş gibi sertleşir, hassasiyeti unutur. En zor durumlarda bile – her birimizin kendine ait, daha kolay, daha zor durumları vardır – ama her zaman açık bir kalp, bizi kardeş yapan tam da bu kalptir. Gönül kapılarını ardına kadar aç. Herkes nasıl yapılacağını biliyor, herkes kapının nerede kapalı veya yarı kapalı olduğunu biliyor, herkes biliyor. Sana iki şey söylüyorum: Birincisi, umut çapasıyla elin ipte; ikincisi, kalbinin kapılarını ardına kadar aç. Biz bunu açtık ama bu, gönül kapısının işaretidir. Size harika bir yıldönümü diliyorum. Size çok fazla huzur diliyorum… ve her gün sizin için dua ediyorum: gerçekten, değil mi?, bu bir mecaz değil, sizi düşünüyorum ve sizin için dua ediyorum. Ve sen benim için dua et.”

Ayinde mahkumlar

Kilisede bulunan 300 kişiden şunları açıklıyor: GnewsonlineAdalet Bakanlığı'nın web bülteni, Rebibbia'daki dört ceza infaz kurumundan erkek ve kadın yaklaşık yüz mahkûmun katılımıyla gerçekleşti. Büyük bir kısmı Papa'nın önünde oturuyor, bazıları şarkıcı olarak ayin tarafından öngörülen şarkıları söyleyen koroyu oluşturuyor.

Mahkumlarla sanat eseri

Papa, hapishane avlusuna vardığında kardinal tarafından karşılandı. José Tolentino de Meondoncasanatçının imzasını taşıyan “Ben kalabalıkları barındırıyorum” başlıklı sanat eserinin açılışında kendisine eşlik eden Vatikan Kültür Dikastery'si valisi Marinella Senatosu ancak tüm hapishane nüfusuyla birlikte yaratılmış, mahkumlar ve aileleri tarafından görülebilecek şekilde tasarlanmıştır.

Af talebi

Jübileyi ilan eden boğada, Spes no confinit (umut hayal kırıklığına uğratmaz), Papa, mahkumlar için “af veya ceza indirimi biçimleri” ve onlara tahsis edilen “yeniden entegrasyon yolları” ve ayrıca “ölüm cezasının kaldırılması” için çağrıda bulunuyor ve şunu ekliyor: ” Mahkumlara teklif etmek Yakınlığın somut bir işareti olarak ben de bir hapishanenin Kutsal Kapısını açmayı diliyorum ki bu, onları geleceğe umutla bakmaya ve hayata yenilenmiş bir bağlılıkla bakmaya davet eden bir sembol olsun.” Kutsama vesilesiyle Francis tarafından da ele alınan hapishane teması urbi ve orbi Noel'de İsa'nın “her şeye rağmen her zaman Tanrı'nın çocukları olarak kalan mahkumları beklediğini” vurgulayarak bunu dile getirdi.