Kapalı kapılar ardındaki Papa: “Sohbet kadınların işidir”

AIM

New member
27 Şub 2022
1,357
0
0
VATİKAN ŞEHRİ – Papa'nın ilahiyat okullarında eşcinseller hakkında konuştuğu iddia edilen renkli ifadeler üzerine çıkan tartışmanın ardından, birkaç hafta önce CEI piskoposlarıyla yapılan bir başka kapalı toplantıda, dün genç Romalı rahipler Papa Francis ile yapılan toplantıda bu sefer kadınların aleyhine, çok günlük bir ifade kullanırdı. Cemaatlerde olduğu gibi cemaatlerde de kötü sözden kaçınılması gerektiğini yineleyerek, “gevezelik kadınlara özgüdür” derdi. 'Silere non possum' sitesi bunu yazıyor.

“Pantolonumuz var, bir şeyler söylemek zorundayız”

Papa Francis, bazı şeylerin şeffaflıkla söylenmesi gerektiğini söylerken şunu eklerdi: “Pantolonumuz var, bir şeyler söylemeliyiz”. İkincisi, geçmişte de kullanacağı bir ifade. 2023'ün başında bir grup dindarın katıldığı bir toplantıda Papa, onları “pantolon giymeye” ve arkalarından kötü söz söylemeden “yüzlerine karşı bir şeyler söylemeyi” öğrenmeye davet etti.

“Kız kurusu” rahibeler

Kadınlara yönelik kaymalara gelince, geçmişte Papa'nın, örneğin rahibelerden oluşan bir grupla toplantılarda, birçok kez onlara “kız kurusu” olmamalarını söylediğini hatırlamak gerekir. Bu ifadeleri kullandığı ortam her zaman çok gizlidir.

Vekillikte “yolsuzluk sorunları”

Yine aynı siteye göre Papa, dün kapalı kapılar ardında yapılan toplantıda genç bir rahibe Roma piskoposluğunun durumuyla ilgili yanıt verirken, “Yolsuzluk sorunları var” yanıtını verdi ve bu ifadeyi ilk kez kullandı. Vekilliğin sorunlarını anlatmak için. “Piskoposlukta yolsuzluk sorunları var, açıkça konuşuyorum. Yolsuzluk sorunları. Yardımcı piskoposlarla birlikte buna çözüm bulmaya, çözmeye çalışıyorum. Geçen hafta bir bilgi aldım: bu sorunlu, bu sorunlu. Evet Toplantıda hazır bulunanların siteye bildirdiğine göre, Papa Francis'in söylediği sözler bu konu hakkında konuşmalı” idi.