Kuntz: Portekiz’e kolay anlar yaşatmayacağız

Alex10

New member
28 Kas 2020
1,044
0
1
A Ulusal Grup Teknik Yöneticisi Stefan Kuntz, yayıncı kuruluş beIN Spors’a açıklamalarda bulundu.

Portekiz maçından aday takımına kadar biroldukca mevzuda konuşan Kuntz, rakiplere kolay maç vermeyeceklerini belirtti.

“FAVORİ BİZ DEĞİLİZ LAKİN…”

Kuntz açıklamalarında, “Bunu yapmak istiyorum ancak oyuncuların da uygun olması gerekiyor. Portekiz ve İtalya maçlarında tahminen favori biz değiliz ancak grup farklı yüzlerini göstermeyi başarmasını bekliyorum. Rakiplerimize kolay vakit içinder yaşatmayacağız. Galler ve İskoçya çıkmış olsaydı, Dünya Kupası’na gidiyoruz mu diyecekti beşerler? Onlara karşı daha fazlaca kaybedecek şeyimiz var.

Onların epey daha farklı bir oyun anlayış formu var. Favori olmadan buraya gelerek daha fazla avantaj yaşayabilirsin. En ufak bir baht elimize geçerse onu değerlendireceğimizden kuşkunuz olmasın. Eşleşmelerden fazla mutluyum. Yalnızca elemeler değil, 2024 açısından da bakarsanız biz, bu zorluklarla nasıl başa çıkarız diye düşünürüz.

“MART AYINDAKİ MAÇA ÇOK YETERLİ HAZIRLANMAK İSTİYORUZ”

Nasıl atak yapmalısınız, bekleyerek mi, topu alıp mı, daima presle faal mi? Bunlar içinde seçim yapmak gerekiyor. Oyuncularla bunları konuşuyorum. Bizim için de hayli kıymetli. Çok düzgün hazırlanmak istiyoruz mart ayındaki Portekiz maçına.

Şu süreç içerisinde herbiçimde canlı izlemediğim grup yok üzere bir şey. Hangi şartlarda yargılayacağınız değerli oyuncuları. sıradan bir düzeyde mi yoksa büyük oyuncularla güç liglerde mi oynuyorlar? sonrasındasında ortalarında karşılaştırma yapıyorsunuz.

“sonrasındasında GELECEK KUŞAĞIN DA ÇOK ÖZEL OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Daha fazla esneklik verir mi taktik açıdan diye düşünüyorsunuz. Yaklaşık 6 yeni oyuncu oldu 4 maçta oynattığım. ondan sonrasında gelecek neslin da epey özel olacağını düşünüyorum.”

Benim için öncelikli olan şey hangi oyuncuların hangi konumda oynama maharetine sahip olduğudur. örneğin Hakan Çalhanoğlu’nu göz önünde bulunduralım, son oynadığı maçlar, ulusal kadrodaki en âlâ maçlarıydı bence.

Adım adım gitmek zorundayız. Mümkün olduğunca ileride kurmak istiyorum defans kurgumu. İleri oyuncularınızın da bunu yapabilecek yeteneğe ve isteğe sahip olması gerekiyor. Alman oyuncular her vakit 3. bölgede pres yaparlar ve şiddetli koşular atar, yorulmazlar.

“KENAN VE KAAN İÇİN KARAKTERLİ OYUNCULAR DEDİLER”

Kenan Karaman ve Kaan Ayhan’la ilgili Düsseldorf’tan kimi insanlara danıştım. İnanılmaz karakterli oyuncular diye yanıt verdiler bana. Birinci düşündüğüm şey, grup ruhunu kısa vakitte nasıl yerleştirebilirim diye düşündüm. Bu bizim için bir sorundu.

Konsantre olamıyorduk, mental manada kuvvetli değildik, maçlarda geri dönüş yapamıyorduk… Bu noktada ben de biraz odaklandım. Burada gerçek bir karışım ve istikrar bulunmalı. Ekip ruhu, taktik maharetler, fizik kondisyon üzere farklı konularda dengeyi bulmak lazım.

Oyuncularım 3-5 hafta oynamıyorsa hocalarına sorabiliyorum. Ben de oyuncuma katkıda bulunmak isterim. O da tahminen Stefan, bu ortalar fizikî olarak uygun değil diyecektir. bu biçimdelikle oyuncularımla daha rahat görüşebilirim.

Türkiye’de oynayan bir oyuncumla görüştüm ve saha haricindeki davranışlarını fazlaca da beğenmedim. Hamit’le konuştum, bu davranışlarıyla ilgili bu oyuncuyla konuşabilir miyiz dedim. Hamit ve başka arkadaşlarım bize Türk olma biçimiyle kimi argümanlar sundular.

“TAKIMLARA ‘NE VAKİT HOCA BULACAKSINIZ?’ DİYE SORARIM”

Oyuncularımla nerede ne vakit konuşacağım bana kalmış. Kulüp hocaları tahminen rahatsız olabilir. Beşiktaş ve Fenerbahçe üzere ekipler yeni hocalarla çalışıyorlar. Hocaları yokken ne vakit bulacaksınız diye konuştum. Galatasaray’ın da uzun sürseydi soracaktım.

Portekiz’in ne kadar harikulade futbolculara sahip olduklarını biliyorum. Maçlarda ortaya koydukları yaratıcılık fazlaca düzgün. Maç planınızla diş geçiremeyeceğiniz bir yaratıcılık sergiliyorlar. Genç oyuncuları açısından da üst çıkan oyuncuları var. Kıymetli, tecrübeli oyunculardan oluşan bir Portekiz’le oynayacağız tahminen ancak tahminen genç Türk kadrosu inanılmaz bir sonuca imza atar.

“UĞURCAN NET FAKAT ÖBÜRLERİ DE ÇOK İYİ”

Uğurcan net fakat öteki kaleciler de epey yeterli ve yetenekli. Uğurcan dün fazlaca uygun bir maç çıkardı. 2-3 hafta evvel biraz dikkati dağınıktı lakin bu genç oyuncularda vakit zaman ortaya çıkan bir sorun. Genel olarak epeyce yeterli bir neslimiz var. Defansta fazla değişiklik yapamadım. Ferdi’nin sonucu bize farklı diziliş fırsatları sunabilir. Hakan, Orkun güzel performanslar sergilediler.

Berat’la ilgili biraz “Problem Child, sorun çocuk” sorunu var. Çok yetenekli olduğunu nazaranbiliyorum lakin gelişmeninde sıkışmış durumda gözüküyor. Trabzon’daki arkadaşlarımla da görüşüyorum niçinini.

“AHMETCAN BABEL’E KARŞI ÇOK GÜZEL OYNADI”

Barış Alper’den bahsetmek istiyorum. Barış, 2021’de nasıl ilerleme kaydetti ona bakıyoruz. Alt gruplardan gelen oyuncuların ulusal kadro düzeyinde oynaması bizim için kıymetli. Orada da 12 tane oyuncu var üst çıkmayı bekleyen. Odaklandığım konulardan birisi bu. Trabzonspor’un genç stoperi Ahmetcan Kaplan’ın epeyce uygun bir oyun çıkardığını gördünüz. Babel’e karşı epey güzel oynadı.

Ben tahminen ulusal kadro teknik yöneticisi olabilecek en âlâ isim olmayacağım lakin her vakit yüzde yüzümü vereceğim. Oyuncuların ne kadar baskı altında olduklarının farkındayım. Hamit de baskıyı hissediyor. birliktece yabancı teknik yöneticiyle çalışma sonucu verdiler.”
sözleri kullandı.