Luca Pievani: “Hemen babamın izini seçtim. Çevre bizim gençlerin idealidir”

AIM

New member
27 Şub 2022
1,439
0
0
“Tabii ki babamın temasını seçtim.” Yorgun sese rağmen gurur fışkırıyor. Luca PievaniBergamo'da bilimsel olgunlukla uğraşan, sınavın hapsedilmesinin yanındaki bir ebeveyn de kendini yanında buldu.

Aslında, babasının parçalar arasında bir metin vardı Telmo PievaniPadua Üniversitesi'nde Mantık ve Bilim Felsefesi Profesörü, en son nesillerin gezegende ayrıldığı muazzam bir baskı üzerinde.

Testte meşgulken babası repubblica.it tarafından röportaj yaptı. “Oğlumun temamı seçmediğini umuyoruz” dedi.

“Biliyorum, ama belirsizliklerim yoktu. Sohbetlerdeki birkaç arkadaşım bile seçti. Bana gerçekten sevdiğini yazdılar.”

Hangi tema yaptı, eve döndüğünde babasının ilk sorusu olacaktı.

“Evet, çok kişisel şeyler yazdığımdan korkuyordu, ama ona güvence verdim. Kendimi generalde tuttum. Kendisini takip ettiğimi söyledi ve sonra bana güvence verdi. İyi olduğunu söyledi.”

Sınıftaki başlıkları ne zaman okudunuz.

“Çok garipti. Metni okuyan ilk yoldaşlar bana söylemek için bana döndü: Hey, baban var. Şaka yaptıklarını düşündüm. Halka açık karakteri ve ebeveyni görmeye alışkınım. Ben de kendimi şarkı sözlerinin önünde bulmuştum. Her zaman bilimsel alanda. Yani, olgunluğa göre, sadece beklemedim.

Bu metni zaten biliyor muydun?

“Özellikle hayır, okumamıştım. Ama bunlar beni her zaman ailede çevreleyen konular. 4 yaşında Cenova'daki ilk bilim festivalime katıldım. Onu dinlemek için ön sırada oturuyordum”.

Çevre ailesi hakkında sık sık konuşuyor musunuz?

“Bu Pazar öğle yemeklerinin konuşma teması değil, ama yine de mevcut bir konu. Babam her şeyden önce Milano'da siyasi ve çevre bilimi okuyan kız kardeşimle konuşuyor”.

Repubblica ile yapılan röportajda babası, çevre için barışçıl bir şekilde tezahür eden çocukları çizme olasılığı ile güvenlik kararnamesini de belirtti.

“Güvenlik kararnamesi yardımcı olmuyor, ama benim neslimin bu açıdan biraz anestezi olduğuna inanıyorum. Belki de birçok trajik haber tarafından dönüştürülüyoruz, ama sanki frenlenmiş gibi. Bir ideal için savaşmaktan kaçınmaya eğilimliyiz.

Şu anda dünyanın çevresi ve geleceği ideal mi?

“Evet, gezegenin iklimi ve sağlığı, savaşmaya değer yönün yönüdür. İlk kez ya da neredeyse yok olma riski altında olan neredeyse büyük bir büyüklük sorunudur”.