Meclis üyesi Bandecchi Terni istifa etti: “Ben ayrılıyorum, bir kadın olarak çok fazla sözlü saldırıya maruz kalıyorum”

AIM

New member
27 Şub 2022
1,355
0
0
Avrupa ve idari oylamanın hemen ardından, Terni'deki belediye çevre meclis üyesi Mascia Aniello bir meslektaşının kendisine iki kez “sözlü saldırdığını” iddia ederek Stefano Bandecchi'nin yönetim kurulundan istifa ettiğini duyurdu. Aniello bir notta şöyle yazıyor: “Belediye başkanının yokluğunda, sırf Terni'deki işçiler ve vatandaşların sağlık hakkını kararlı bir şekilde talep ettiği için bir meclis üyesi arkadaşımın uğradığı ikinci acımasız sözlü saldırının ardından, inanıyorum ki, Terni'de konseyde ilerlemek için artık koşullar yok”.

Maço çılgınlığı

İstifa eden meclis üyesi şöyle açıklıyor: “Şu ana kadar sömürüyü önlemek istedim, diye açıklıyor, ilgili kişiden bir özür dahi almadan, belediye yönetiminden geri dönülemez biçimde istifa etmek için gerekli kararı bugüne erteleyerek. Bir adamın, hatta dahası, bir kadına kendisini empoze etmek için benzer şiddet biçimlerini uygulayan bir kişiliktir. Bu olaylar, şu ana kadar üstlenilen her ortamda, hâlâ kaydedilen sıradan maço deliliğin bir parçasıdır; hem kadınların özgürleşmesi için, hiçbir zaman gerçekten kazanılamayan bir meydan okumanın, hem de Terni şehrinin otoriteler tarafından hiçbir zaman onaylanmayan devasa çelik kirliliğinin baskıcı boyunduruğundan kurtarılması için mütevazi bir tanıklık olarak ileri doğru atılmış çift bir adımdır; “.

Belediye Başkanının yorumu

Terni belediye başkanı Stefano Bandecchi, “Bir meclis üyesi öldüğünde diğeri olur, ısrar edemem” ve eğer meclis üyesi Mascia Aniello hamileyse, “Sanırım başka bir şey düşünmesi gerekiyor” diyor. Daha sonra şunu belirtiyor: “Benim açımdan Aniello hamileyken bile çalışmaya devam etmekte sorun yaşamazdı, hamile olduğunu bilmiyordum.” İlgili iki meclis üyesine gelince, Bandecchi şöyle devam ediyor: “Onların yönetimin Acciai Speciali Terni ile olan ilişkileri konusunda “acımasızca tartıştıklarını biliyorum”. “Her zaman söylediğim gibi – diye ekliyor belediye başkanı – Terni'de çelik yapmalı ve vatandaşların sağlığını korumalıyız ve bu yönde hareket ettik. Üzgünüm ama meclis üyesi Aniello üçüncü kez istifa ediyor. Herkes seçimlerini yapıyor ve ısrar edemem, belli ki konseyden memnun değil.”