Molise, Montemitro'nun annesi: “Oğlum ilk 10 yıl, kutlamada tüm köy”

AIM

New member
27 Şub 2022
1,390
0
0
“Ama ne zaman özgür geliyor? Son olmaktan bıktım!” Little Anita, 10 yaşında, en genç – gerçekten de eski genç – MontemitroSadece 200 ruhtan oluşan Molise köyü, Mayıs başında ona soruyordu. Ve son olarak 13 Mayıs'ta parti çanları partide oynadı ve tüm topluluğun beklediğini duyurdu: Koşuyu kim tarak, karyolaları inşa eden, anne için bisküvi ve lezzetler hazırlamaya hazırlanıyor.

Ve böylece küçük köyde, mevcut dilin eski Hırvatça olduğu ve İtalyanların okulda öğrenildiği Termoli'den 15 dakika sonra, doğdu Libero Luigino. Anneyle röportaj yaptık Emanuela Pasciullo40 yaşında Oğul'un doğum günü, bize yaşam hayatını bir peri masalı barış içinde hiçbir şey içinde yaşamak için bıraktığını söyledi.

Emanuela rahat hayatından vazgeçmeyi ve Montemitro'ya taşınmayı seçti, neden?

«Kısa bir öncül gerekli olduğunu düşünüyorum. Babam (futbolcu Luigino Pasciulloeditörün notu) aslen bu ülkeden, annem bunun yerine Sicilyalı ve ailem burada tanıştı. Ama babam beni, kardeşim ve annemi her zaman buraya yaz aylarında Noel tatili için getirdi. Ve burada biraz vahşi büyüdüm. Ülke küçük ama koşup oynayabilen çocuklar için bir cennettir ve güvende olduklarını biliyorsunuz. 15 yaşındayken şu anki kocamla tanıştım, 20 yaşındaydı, 19 yılımı en iyi arkadaştık ve sonra kayboldum. İlk önce liseyi bitirmek için Campobasso'ya taşındım, baba büyükbabamı vaat ettiğim için ve sonra ünlü bir oyuncu olan babamı takip etmek için Lombardiya'da kuzeye taşındım ».

Montemitro ne kadar kaldı?

«8 yıl boyunca artık köye dönemedim. Ama her zaman burada doğanlara tipik olan nostaljiyi kullandım. Çok seyahat ederken, babam mutlaka yılda en az bir kez buraya gelmek zorunda kaldı ve Lombardiya'daki birçok şehirde yaşamasına rağmen, ikametgahı buradan değiştirmek istemedi. Ve böylece tüm vatandaşlarım. 2013'te kısa bir süre geri döndüm ve evimde hissettim ve hala birçok hayalim olduğunu fark ettim ama bu bana ait değildi, zengin bir hayat, babamla dünyayı dolaştım, her şeyimiz vardı. Ama bir şeyi kaçırdım: tarlalarda koşmak ve özgür ve çılgınca ».

O anda buraya taşınmaya karar verdin mi?

“2013'te değil. O yıl ülkeye bağlılığı yaptım, ama burada her seferinde kaçma vaadi vardı. Eylül 2021'de, sağlığım hakkında yanlış olduğu, buraya sığındım. Bana aşağılık teşhis ettim ve barış bulamadım. Burada yaşayamadım. Kocası ve eski günler gibi kırsal bölgeye gittik, zeytin ağaçlarının altında, gün batımında, dağların arasında, temiz hava ile vardı ».

Ve hayatının başına geliyoruz.

“Kesin. O varlıklı yaşamla ve sonunda 10 yaşında bir ilişkim olan eski ortağım, beni hiç bu kadar mutlu görmediğini söyledi, ama bana buraya taşınmayacaktı. Üç yıl boyunca, kuzeye gitmedim. Daha fazla, binaların kendimle evlendikten sonra evlendiğimden sonra, Monimtrous'tan sonra, My Monti -Fool. Her tahmine karşı sendika, hamileydim ».

Libero Luigino tarafından mı?

«Hayır, ondan önce 2 çocuğu kaybettim, ama Eylül 2024'te ona hamile kaldım. Altıncı aya kadar her şey yolunda, yedinci sıradan sorun yaşamaya başladım: dışarı çıkmak istedi, belki de bu cenneti görmek için sabırsızlanıyordu. Zorlukta olmasına rağmen, ülkedeki birçok insan bize yakındı ve bize destek verdi ».

Geçen 13 Mayıs Büyük Parti.

“Kesinlikle, doğduğunda sevgiyle dolup taştı, bizim için ama aynı zamanda bir tür mucize olarak yaşadığı ülke için parti rahip partide çanları çaldı, şimdi eve gelmeye hazırlanıyorlar, onu trene hazırlıyorlar, onu buluyorlar, onu seviyorlar, bir prens gibi davranıyorlar”.

Anaokuluna ve okula nereye gidecek?

“Anaokulu 7 kilometre, Montefalcone Nel Sannio'da (1000 nüfusa sahip) ve aynı zamanda bir ilkokul ve ortaokul var. Bazı çocuklar hala doğuyor, eğer çocuk eksikliği için kapatmazlarsa, onu oraya göndereceğiz».

Zaten vaftiz için hazırlanıyor musunuz?

«Tüm ülkeyi vaftiz etmeye davet edeceğim, tüm kiliseye açık! Ve ayrıca ferahlık. Yolun herkesin bir şeyler hazırlayacağı bir ziyafetle kurulacağını hayal ediyorum ».

Zamanın durduğu bir ülkeye benziyor.

“Tıpkı öyle. Bir emporium, bir eczane, geleneksel bir kasap dükkanı olan kocam tarafından yönetilen kasaplarımız var, burada burada paparoliza, tuz, karabiber ve rezene diyen paprika ile kurutulmuş etleri yapıyor. Ve bir çiftlik açtım, babamın zeytin ağaçlarını bir zamanlar yaptıkları gibi bir araya getirdiğim için, babamın zeytin ağaçlarına katıldığımı, çünkü bir zamanlar münhasıra, çünkü bir zamanlar pisti olarak adlandırdığım için bir araya geldiğim için, bir zamanlar pisti olarak adlandırdığım için, bir zamanlar pisti olarak adlandırdığım için bir araya geldiğim için, ne olur, çünkü o zamanlar, ne olduğu için pisti olarak adlandırdığım anlamına gelir, çünkü şirketler münhasırdı, çünkü münhasır, ne olduğu için, ne olduğu için pisti olarak adlandırdığım için, ne olduğu için, ne olduğu için pisti olarak adlandırdığım için, ne olduğu için, ne olduğu için, ne olduğu için, ne olduğu için, ne olduğu için pisti olarak adlandırdığım için, ne olduğu için pisti olarak adlandırdığım anlamına gelir. Her zaman yaşlanmayı terk etmek ve buraya geri gelmek için kafama bir darbe aldım ».

Montemitro'da İtalyan yok, öyle mi?

«Kesinlikle, antik Hırvat olan na-naso'yu tam olarak konuşuyoruz. Ülkemiz İtalya'da ama yurtdışında, siz başka bir dönemdesiniz ve dildesiniz, eski Hırvat'ı burada konuşuyoruz, çünkü 1500'de Balkanlar'daki Türk istilasından sonra, Dalmatia'dan uçanlar dağlardan giremedi ve bu nedenle denize giden yola çıktı. Mülteciler buraya, Molise'e geldiler ve Montemitro'da 1476'da bölgeyi yatırmış olan çok güçlü bir deprem olduğu göz önüne alındığında, Termoli Piskoposu onları buraya gönderdi. Ülkeyi yeniden doldurmak için 35 yangın veya aileye, her yangının 5 kişisi veya daha doğrusu dediğimiz etekleri gönderdiler. Seloköy, bunun yerine merkez nedir mezun, yani şehirler anlamına gelir ».

Barışa ek olarak, ülkede ne yapılabilir?

«Bu ülkede, yaz aylarında yaptıkları kültürel festivallerle, çeşitli tenis ve futbol sahalarına sahip bir yüzme havuzu ile birçok gence yatırım yapmaya çalışıyorlar. Şehir – Termoli – 15 dakikadır, burada yaşayabilir ve sonra taşıt olabilirsiniz. Bir emporium, bir eczane, bir dairemiz ve hatta bir barımız var. Bu ülkenin potansiyeline inanıyoruz. Ve eminim onu tanımak için kim geliyor, o zaman artık gitmeyecek ».