Okul, 2025-26 için kayıtlar bugünden 10 Şubat'a kadar açık

AIM

New member
27 Şub 2022
1,321
0
0
Nihayet zamanı geldi: 2025-2'26 öğretim yılı için okul kayıtları bugün açılıyor. Ocak ayının başında bakanlık, “okullar tarafından daha geniş bir oryantasyon faaliyeti garanti etmek ve ailelerin bilinçli bir seçim yapabilmesine olanak sağlamak için” başvuruların açılmasını bir düzine gün ertelemişti. Bugün başlıyoruz: 10 Şubat'a kadar vaktin var ve ortaöğretim okulları için bazı yeni özellikler var.

Nasıl kayıt olunur?

Ailelerin bugün, yani 21 Ocak 2025 Salı gününden 10 Şubat 2025 saat 20.00'ye kadar süreleri vardır. Okulu seçmek için yeni platforma bağlanmalısınız. Eşsiz.
Erişmek için ebeveynlerin şu adresten giriş yapması gerekir:kimlik dijital: spid, cie, cns veya eidas. Portalda hem velilerin hem de çocukların ve ayrıca okulun kişisel verilerini girmeniz istenecektir. Seçilebilirler en fazla üç tercih: İkinci ve üçüncü, ancak birincinin başvuruyu kontenjan yetersizliğinden reddetmesi durumunda dikkate alınacaktır.
Bu prosedür faydalıdır yalnızca yeni bir okul döngüsüne başlamak zorunda olan öğrencilere: ilkokulun ilk yılı, ortaokul veya lise. Diğerlerinin ise kurum değiştirmek istemedikleri sürece bir sonraki yıl kayıtları otomatik olarak yapılır.

Tarihçi yeni okul programları: “Bu Valditara reformu gençlerimizi dinlemiyor”

kaydeden Annalisa Cuzzocrea

16 Ocak 2025

Anaokulları

Bunun tek istisnası anaokullarıdır. Bu durumda ebeveynlerin Unica platformuna bağlanmaları gerekmeyecek, ancak geleneksel kağıt formu. Özel okullar ise başvuruları internet üzerinden alıp almamayı seçebilecek ve kayıt için daha fazla zamanları olacak.
Latince'nin geri dönmesinin beklendiği ilkokul, ortaokul ve lise için prosedür bakanlığın web sitesi üzerinden yapılıyor. Ortaokullar söz konusu olduğunda, Unica web sitesi aynı zamanda adreslere ilişkin bir rehber de sunmaktadır. çalışma dünyasının talepleri ve tanıtılan yeni özelliklere dikkat edin.

haberler

Ortaokula kaydolmak zorunda kalan çocuklar için yeni olanaklar var: KanunMade in Italy'nin buzlarızaten geçen okul yılında uygulamaya konulmuştu ancak İtalya'nın her yerindeki öğrencilerden çok az katılım vardı ve 4+2 teknolojik-profesyonel tedarik zinciribu da zaten deneysel olarak başlatıldı.
İlk durumda adrese çok benzeyen bir liseden bahsediyoruz İnsan Bilimleri Lisesi'nin “sosyal ekonomik”. Öğretilen konular arasında ekonomi ve hukuk, sanat tarihi, iki yabancı dil bulunmaktadır.

4+2 teknik ve profesyonel enstitü: “Bu şekilde okuldan ayrılmaları azaltacağız”

Sara Bernacchia

06 Ağustos 2024

İkinci durumda, tedarik zincirinde, teknik ve mesleki okullar ile yönetim arasında bir köprü öngörülmektedir. ITS Akademisi ve IFTS. Bunlar, gençlerin iş dünyasına girmelerine yardımcı olan ve piyasada en çok aranan profesyonel isimlere yönelik kurslar sunan iki yıllık diploma sonrası eğitim kurslarıdır. 4 + 2, teknik ve profesyonelliği seçen çocuklara aşağıdaki olanakları sağlar: öğrenimlerini bir yıl kısaltmak.