Okul, Valditara Circular: “Akıllı telefonlar lisede de yasaklandı”

AIM

New member
27 Şub 2022
1,418
0
0
Cep telefonları ayrıca lise ve teknik ve profesyonel enstitülerde yasaklandı. Eğitim Bakanı ve Başarı Savaşı devam ediyor Giuseppe Valditara İlkokul ve orta öğrencilere yasak cep telefonu yaptıktan sonra, şimdi ortaokullardaki yasağı da genişletiyor.

Önlem, bakanın okul yöneticilerine ve eşit olan koordinatörlerine gönderdiği bir daireselde mevcuttur.

Dairesel

“11 Temmuz 2024'ün 5274 no. 5274'ü takiben, ilk eğitim döngüsü ile ilgili olarak, bu dairesel ile ikinci eğitim döngüsünün öğrencileri için, öğretim etkinliği sırasında ve daha genel olarak okul saatlerinde cep telefonu yasağını da okuduk” belgesini okur.

“Bu müdahale – bakanın – şimdi bilimsel araştırmalar tarafından yaygın olarak gösterilen olumsuz etkiler ışığında ima edildiği görülüyor, akıllı telefonun gençlerin ve okul hizmetlerinin sağlığı ve iyi olması üzerinde üretebilecekleri. Konuyla ilgili olarak, uluslararası organlardan ve sağlık kurumlarından, bu konuda, sağlık kurumlarından ve sağlık kurumlarından gelen sağlık kurumlarından artan bir dikkat olduğu gibi, aydınlatma olasılığını benimsemek için, endişe duyuyor”.

“Akıllı telefonlar 14 yaşın altındaki çocuklar için yasaklandı ve 16'dan önce sosyal yok”. Cortellleri'den Favino'ya, yeni bir yasa için hükümete itiraz

Viola Giannoli

10 Eylül 2024

Valditara üç rapora atıfta bulunuyor: OECD, Kim ve Vurgu Sağlık Enstitüsü. Ve Avrupa Birliği genelinde okuldaki akıllı telefonların yasağını önermek için 12 Mayıs AB Eğitim Konseyi'ne sunulan Avrupa Komisyonu'na talebini hatırlıyor.

Disiplin yaptırımları

Bu arada Bakan, okullardan “ikinci eğitim döngüsünün öğrencilerine okul saatleri boyunca akıllı telefonun kullanım yasağı ve bu yasaklara aykırı olanlar için belirli disiplin yaptırımları için akıllı telefonun kullanımı yasaklamasını sağlayarak” düzenlemelerini ve eğitimsel sorumluluk anlaşmasını güncellemelerini ister.

Bireysel enstitüler, yasağa uymanın nasıl sağlanacağına karar verecektir.

Yasağın istisnaları

“Cep telefonunun kullanımının her zaman bireyselleştirilmiş eğitim planı veya kişiselleştirilmiş didaktik plan tarafından sağlandığı durumlarda veya belirli öğrenme bozuklukları veya motive edilmiş kişisel ihtiyaçları için bir destek olarak, amaçlanan – bakan sonucuna varır – benzer şekilde, benzer şekilde, cep telefonunun kullanımının, okulun faaliyet projesi tarafından kabul edilmesi durumunda, yürürlüğe girmesi durumunda, kesin olarak kabul edildiğinde, kesin olarak kabul edilmesi durumunda, kesin olarak kabul edilirse, kesin olarak kabul edilirse, kesin olarak kabul edilirse, kesin olarak kalırsa, kalırsa da, kesin olarak kabul edilirse, kalırsa da, kesin olarak kabul edilirse. Bilgi teknolojisi ve telekomünikasyonlara adanmış teknik eğitimin teknolojik sektörünün adresleri “.

Eğitim amaçlı olarak, bunun yerine PC sınıfında, tabletlerde, elektronik tahtalarda kullanılmaya devam edecektir. Sadece didaktik amaçlar için, diğer cihazların kullanımı doğrulanmıştır.

Okul, Akıllı Telefonun Paradoksu: Sınıfta yasaklandı, ancak şimdiye kadar çalışmak için gerekli

Sabina Pignataro tarafından

14 Mayıs 2025

Sorumlu kullanım ve yapay zeka eğitimi

Ancak, yasaklama yeterli değildir. Ve böylece Valditara, sadece baskıcı bir yaklaşımla ilgili eleştirileri önlemeye çalışır: “Akıllı telefonun ve diğer dijital araçların sorumlu ve bilinçli kullanımını eğitmeyi amaçlayan eylemlerin güçlendirilmesi gerekir. Etkin kullanımı teşvik etmek için öğretim faaliyetleri ve öğrenme süreçlerindeki kullanımlar da dahil olmak üzere yapay zekanın yayılmasına ilişkin konulara da adanmış olacaktır.