“Okullarda dijitalleşme hoş bir şey değil”

Oyseon

Active member
6 Kas 2020
1,431
0
36
Rhineland-Pfalz Eğitim Bakanı Stefanie Hubig (SPD), Okullar için Dijital Pakt'ın hızla devam etmesi yönündeki talebinden vazgeçmiyor. Hubig, Pazartesi günü Mainz'da yaptığı konuşmada, “Bu devamlılığa ihtiyacımız var çünkü ulaşılan dijital altyapı seviyesini korumak ve onu geleceğe uygun bir şekilde geliştirmek için ek fonlar şart.” dedi. Federal hükümet Dijital Pakt 2.0'ın finansmanından sorumludur.

Reklamcılık

Eğitim Bakanı toplumun tamamına yönelik bir görevden bahsetti. Eyaletler ve Eğitim ve Kültür İşleri Bakanları Konferansı bu konuda hemfikirdir. Hubig, finansman programının devamı konusunda hızlı bir karar verilmesinin önemli olduğu konusunda uyardı. Okul yetkililerinin planlama güvenliğine ihtiyacı var. Eyaletler aylardır federal hükümete, milyar dolarlık bir finansman programının planlanan yeni baskısının finansmanı konusunda netlik sağlanması için baskı yapıyor. KMK, federal hükümetin dijital altyapıyı finanse etmek ve daha da geliştirmek için 2025'ten itibaren yılda en az 1,3 milyar avro sağlamasını talep ediyor.

“İhtiyacı olan tüm öğrencilere cihaz verildi”

Hubig, Rhineland-Pfalz'da 2019'dan bu yana dijital eğitime 460 milyon Euro'dan fazla yatırım yapıldığını söyledi. Bunun yaklaşık 313 milyon Euro'su Okullar için Dijital Pakt'tan, 120 milyon Euro'su ise devlet fonlarından geldi. Okul yetkilileri buna çok para yatırdı. Dijital Pakt'ın süresi Mayıs ayında sona erdi. Ancak projeler hâlâ faturalandırılıyor. “Dijital Pakt'tan gelen parayı kullandık, elimizde hiç para kalmadı.”

Mainz eğitim departmanı başkanı Eckart Lesch, dijital anlaşmayı önemli bir adım olarak nitelendirdi, ancak bu, okulların dijitalleştirilmesine yönelik daha uzun bir sürecin yalnızca başlangıcı olabilir. Ona göre, Rheinland-Pfalz eyaletinin başkentindeki tüm devlet okulları geniş bant ve Wi-Fi ile donatılmıştır. 19.000'e yakın mobil cihaz ve 800'ün üzerinde akıllı tahta ve projektör kullanılıyor. Eğitim bakanı, genel olarak Rheinland-Pfalz'daki tüm öğretmenlerin bir dizüstü bilgisayar veya tablete sahip olduğu ve bir cihaza ihtiyacı olan tüm öğrencilerin de okul yetkililerinden bir tane aldıkları varsayılabilir.

Okulun dijitalleşmesi “olması güzel” bir şey değil

Rhineland-Pfalz'daki Eğitim ve Bilim Birliği (GEW), dijital anlaşmadan sağlanan fonların kalıcı hale getirilmesini talep etti. GEW, Alman Basın Ajansı'nın talebine yanıt olarak, okulların dijitalleştirilmesinin “olması güzel” bir şey değil, geleceğe yönelik bir görev olduğunu söyledi. Okullar ve okul yetkilileri, örneğin BT yönetimi için personel almak istiyorlarsa planlama güvenliğine ihtiyaç duyarlar. Sendika, borç frenine uymak için gerekli federal fonların olası kesintilerin kurbanı olabileceği konusunda uyardı. Programların devam etmesi durumunda öncelikle dezavantajlı okullara veya mali açıdan zayıf belediyelere akması önemlidir.

Devlet Girişimci Dernekleri Birliği genel müdürü Karsten Tacke, dijital becerilerin öğretilmesinin başarılı bir profesyonel yaşam için giderek daha önemli bir nitelik haline geldiğini vurguladı. Bu nedenle bu becerilerin mümkün olduğu kadar erken dönemde öğretilmesi çok önemlidir. Tacke, okulların dijitalleşmesinin bunun temelini oluşturduğunu açıkladı. Bu nedenle federal ve eyalet hükümetleri artık mümkün olan en kısa sürede kalıcı takip finansmanı sağlamalıdır.

CDU parlamento grubunun eğitim uzmanı Jenny Groß da finansman programı için takip finansmanının yakında sağlanması gerektiği konusunda uyardı. Bir uzlaşma bulmak için haftalarca süren mücadele, belirsizliğe neden oluyor ve okullarda hayal kırıklığı ve öfkeye yol açıyor. Muhalefet politikacısı, “Burada, Rheinland-Pfalz trafik ışığı koalisyonunun, trafik ışığı meslektaşlarını federal düzeyde etkileme görevine sahip olduğunu görüyoruz” diye vurguladı. Devletin ayrıca dijital ekipmanın istikrara kavuşturulması ve öğretmenlerin eğitimine daha fazla dahil olması gerekiyor. Dijitalleşmeyi uzun vadede öğretici açıdan anlamlı bir şekilde hayata geçirmenin tek yolu budur.

(vardır)