Okullardaki Akıllı Telefonlar: Düz -Rat Banslarına Karşı Aşağı Saksonya ve Saksonlar

Oyseon

Active member
6 Kas 2020
1,461
0
36

1. Okullardaki Akıllı Telefonlar: Düz -Rat Banslarına Karşı Aşağı Saksonya ve Saksonlar

Öğrenciler için okullarda akıllı telefonların kullanımının genel olarak yasaklanıp yasaklanmayacağı hala ülkede ve federal düzeyde sıcak bir şekilde tartışılmaktadır. Gündem konusu şimdi hem Aşağı Saksonya eyaletinde hem de Saksonlar Devlet Parlamentosu'nda gündemin bir parçasıydı. Aşağı Saksonya Kültür Bakanı Julia Willie Hamburg (Yeşiller) ve Saksonya Kültür Bakanı Conrad Clemens (CDU) her biri sabit oranlar verdi ve şu anda diyaloglara ve geniş koordineli önerilere güveniyor.

Federal düzeyde düzenleyin

Hamburg Kültür Bakanı açısından, cep telefonu kullanımının düz bir mobil kullanımını çağırıyor. Eylem önerileri ise okullara yasal kesinlik sağlayabilir. Ayrıca ülkelerin ülkelerine karşı konuştu. Bunlar uygun değil. Buna göre, Hamburg ülke çapında tek tip öneriler için çalışmak ve “vurguyu teşvik etmek” istiyor. Şaşırtıcı bir şekilde, SPD hükümet koalisyonu ve Bündnis 90/Aşağı Saksonya Devlet Parlamentosundaki Yeşiller, konuyu bir başvuru ile plenumun kendisine getirdiği görülebilir. Bununla birlikte, ülke çapında yanan tartışmaların kaymaması için muhalefetin bir adım önünde de olabilir.

Saksonya'da İttifak Sahra Wagenknecht (BSW), devlet parlamentosuna ilkokullarda cep telefonlarında yasak olduğunu iddia eden bir başvuru sunmuştu. Parlamentoda gerekli çoğunluğa ulaşmadı. Sadece AfD kabul etti. Kültür Bakanı Clemens bir battaniye yasağından tamamen uzak değildi, ancak şu anda sizi 28 Ağustos'ta çok sayıda “cep telefonu zirvesine” davet ediyor. “Açık -fikirli” konusunda konuların, öğretmenlerin ve uzmanların bir üyesi olabilir.

Her iki ülkenin tartışmalarında defalarca çok sayıda okulun sınıf sırasında cep telefonu kullanımı için düzenlemeleri zaten karşıladığı gerçeğine atıfta bulunuldu. Ancak DPA'nın bildirdiği gibi, Aşağı Saksonya'daki Eğitim ve Eğitim Derneği (VBE) şimdiye kadar aksiyon için somut bir öneri olmadığını eleştirmektedir. VBE Aşağı Saksonya Devlet Başkanı Franz-Josef Meyer, “Okullar genellikle bunalmış hissediyor ve bu konuda yalnız kalıyor”. Devlet Parlamentosu'ndaki ilgili muhalefetler de benzer argümanlar getirdi, ancak korunmaya değer okullara da atıfta bulundu.

Ülkelerden bakmak

Diğer şeylerin yanı sıra, Hesse ve Bremen daha net kurallar ve yasaklar için zaten konuştular. Bremen özellikle hızlı bir şekilde kafalarla tırnak yaptı. 1 Haziran gibi erken bir tarihte, ilkokullar ve ortaokullardaki cep telefonları 10. sınıfa kadar yasaklandı. Bu karar bu yıl MED -MED'de yayınlandı.

Hesse'de, 2025/2026 öğretim yılından itibaren geçerli olması gereken şu anda hala üzerinde çalışılmaktadır. Taslak yasa, bu yılın Mart ayında siyah ve kırmızı devlet hükümetinin çoğunluğu ile ilk parlamento engelini aldı. Yaz tatillerinden önce, eyalet parlamentosu nihayet “Hessian Okul Yasası'nı değiştirmek için yasa” nı kabul etmektir. Yasadaki değişiklikler planlandığı gibi gelirse, Ağustos ayından itibaren tüm Hessian okullarında cep telefonlarının, tabletlerin ve akıllı saatlerin özel kullanımı temelde yasaktır. Öğretim amacıyla, öğretmenler ve okullar yine de özel cihazların kullanılmasına izin verebilir.

Sorumluluk Siyaseti

OECD, dijital çağda çocukların kuyu -iyi olma hakkındaki en son raporunda, siyasetin eğitimcilerin, yasal vasiler ve amirlerin çocukların dijital teknolojilerle başa çıkmalarına yardımcı olan açık yönergeler geliştirmesini istedi. Rapor, dijital medyanın çocuklar tarafından yaygın kullanımına yanıt olarak kanıta dayalı düzenlemeler ve sektörler arası devlet önlemlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Dijital ve okul ortamındaki ergenleri korumak için etkili önlemler, sağlıklı dijital uygulamaların korunması ve geliştirilmesi sorumluluğunun ebeveynleri ve çocukları aşırı derecede etkilememesini gerektirir. OECD raporuna göre, öğretmenler, okullar ve eğitim sistemleri dijital becerileri ve çocuklar için sosyal sorumluluğu iletmede önemli bir rol oynamaktadır. Bunun için öğretmenlerin diğer şeylerin yanı sıra, daha fazla eğitime ihtiyaç duyacaklardır.

(KBE)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara bağlantılar 7 günden daha büyükse veya çok sık çağrıldıklarında geçersiz hale gelir.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Bir haftayı şimdi yükümlülük altına almadan test edin – yükümlülük olmadan!