Pordenone, şiddet karşıtı bir merkeze gidiyor: “Bana yardım edin, Turetta gibi olmak istemiyorum”

AIM

New member
27 Şub 2022
1,351
0
0
“Filippo Turetta gibi olmak istemiyorum”. Bu nedenle, kendisini reddeden bir kıza karşı şiddet dolu düşünceleri yüzünden işkence gören Pordenone'li genç bir adam, yardım almak için Istrice derneğinin yönettiği bir şiddet karşıtı merkeze yöneldi. Zavallı Giulia Cecchettin'in tüm hikayesi onu öyle sarstı ki, onarılamaz hatalar yapmaktan kaçınmak için, sağlıksız düşüncelerin ilk belirtilerinde durup uzmanlara yönelmeyi seçti.

Derneğe yaklaşım

“Çocuk, Voce Donna ile organize edilen bir bilgilendirme akşamından sonra bizimle buluştu – Istrice'den bildirdiler – geçmişteki uygunsuz tepkilerden ve tekrar alabileceği tepkilerden korkuyordu. Bunların kendisine yakın olanlar için potansiyel bir tehlike oluşturabileceğini anlamıştı. Ve yardım istedi”. “Bazı tacizciler kırmızı kod prosedürlerini izleyerek bize geliyor ve bu nedenle polis veya mahkeme tarafından gönderiliyorlar – dernek bildirdi – Hizmetler veya sağlık ağı aracılığıyla ele alınan vakalar var ve sonra kendiliğinden bize yaklaşanlar var”. Bu vakada olduğu gibi.