Referandum ve Belediye Başkanı, oy pusulası durumunda garip kavşak

AIM

New member
27 Şub 2022
1,348
0
0
Küresel özetin devam eden etkilerinin (çatışmalar, ticari savaşlar, risk altındaki demokrasiler) etkilerinin ulusal siyasetin “uluslararasılaşma” seviyesini artırdığı zamanlarda, daha yerel görünmüyordu. Yine de, Cenevizli belediyelerin seçim kampanyasında, oylamanın şehir boyutu iç içe geçmiş ve önümüzdeki 8 ve 9 Haziran'da iş ve vatandaşlık referandumlarının urne'sinde randevunun yansımaları ile biraz değil. Aslında, doğrudan istişare şehirdeki idari seçimlerin olası ikinci turunun aynı hafta sonu düşerse, örtüşme Ceneviz Siyasi Siyasi sahnesinde de rol oynayabilir. Ve Cenova'daki yarıştaki iki ana belediye başkanı adayı iki yolu farklı tutmayı tercih ediyor gibi görünse de, belediye anlaşmazlığı ve referandumdaki seferberlik, sendika dünyasından CGIL'in cazibesi, beş referandum sorusundan dördünün bir destekçisi. «Nasıl dizildiğinin ötesinde, – Cumhuriyet Igor Magni, Cenova Çalışma Odası Sekreteri – Politika oylamaya katılmaya yardımcı olur ».

Ulusal ve bölgesel düzeyde, “Beş Soruya Beş Soruya Beş Evet” in Tanıtımı için Farklı Referandum Komiteleri, – Cenovada, diğer iş odasının bir parçası, Arci, Libera, ANPI, Orta Öğrenciler, UDI, Udi, üniversite – Haziran oylamaları için Halklar, Italılar, kendilerini elde etmek için çağrılırlar (Italılar, zamanlar elde etmek için çağrılırlar (işler, zamanlar elde etmek için çağrılırlar ( Tanıtım komitelerinin bir kısmı, bu temalarda, herkesin kendi görüşlerine sahip olabilir. Mobilizasyon için diğer destek ».

Ulusal düzeyde, gerçekte, farklı siyasi güçlerin seçimleri zaten aşağı yukarı verilmiştir. The parties of the progressive field are at the side of the referendum committee (“it is an appointment not to be missing, we ask everyone to go and vote”, married the secretary of the secretary Elly Schlein, in particular), while in particular), while at the top of the government there are those who have openly invited to desert the polls (Lega and Forza Italia above all, for the voice of his own leader, the deputy prime minister Antonio Tajani). Mesaj ama beyan etmeden (DYY), bizi “ikna edici bir şekilde katılmaya” davet ediyor, ancak “hayır” için (ılımlı). Bununla birlikte, yerel düzeyde kendi pozisyonlarını, beklentilerini ve ilgili stratejilerini taşıyan bir oy haritası.

Örneğin, Silvia Salis'i destekleyen merkez -solda, kendi referans seçmenlerinizi olası oylamaya oy vermek için olası bir “referandum etkisi” umudu arasında bölüyoruz ve kısmen (kısmen) aynı koalisyonun ruhları tarafından çok farklı bir şekilde değerlendiriliyor. Her şeyden önce, işler Yasası'ndaki: Merkezin bir kısmı için fetiş haline gelen ve şimdi partinin çoğuna karşılık gelen DEM de dahil olmak üzere her zaman uğursuzun karşısında bulunan PD Renziano'nun mirası. “Bazı soruların koalisyonumun güçlerinden farklı bir ruhla yaşadığının farkındayım – Salis'in kendisini kabul ediyor – ama oy kullanacağım ve herkesten yapmasını istiyorum: katılım önemlidir ve iş temasının merkeze geri dönmesi önemlidir”.

En kötüsü, bazı açılardan, Ceneviz oy pusulası ile referandum oyu arasında bir örtüşmeyi belirleyebilen tüm kısa devre. Merkezin Belediye Başkanı adayının -güvenli Pietro Piciocchi'nin seçmenlerini belirleyici tur için oylamaya çağırabileceği günlerde, aslında onu destekleyen ulusal partiler hattı, “Deniz By”, seçim atamasına katılmama daveti olacaktır.