Saksonya-Anhalt'ta yönetim nasıl Windows 10'un sonuna bakıyor?

Oyseon

Active member
6 Kas 2020
1,421
0
36

1. Saksonya-Anhalt'ta Yönetim Windows 10'un sonuyla nasıl karşı karşıyadır?

Ekim ayından itibaren Windows ile tehdit etmeden önce, Saksonya-Anhalt'taki birçok yetkili zaten gerekli bir güncellemeyi ele almıştır. Birçok belediye ve bakanlıkta, bakanlıklar ve ilçeler altındaki Alman Basın Ajansı tarafından yapılan bir ankette, Windows 11'e geçiş zaten çalışıyor. Dijital ve Altyapı Bakanlığı, 3.500'den fazla bilgisayarın yüzde 88'inin yeni işletim sistemine geçtiğini açıkladı. Bu, vergi bürolarının bilgisayarları ve devlet okul ofisi ile dijital, finans ve eğitim bakanlığının bilgisayarlarını içeriyordu. Programa göre, tüm değişim Nisan ayında tamamlanmalıdır.

Reklamcılık

Uzmanlar güvenlik riskini uyarıyor

Ekim 2025'te Windows 10'un destek sonu ile Microsoft artık ücretsiz güvenlik güncellemeleri sunmuyor: Windows 10'lu bilgisayarlar siber saldırılara daha duyarlı, çünkü yeni güvenlik boşlukları artık kapalı değil. Buna ek olarak, kullanıcılar artık Microsoft'tan ücretsiz destek bekleyemezler. Bilgisayar uzmanları bu nedenle Microsoft tarafından ücretsiz olarak sunulan yeni Windows 11'e hızlı bir güncelleme uyarıyor. Güvenlik şirketi ESET'e göre, Windows 10'lu 32 milyon bilgisayar şu anda Almanya'da devam ediyor. Eski sistem hala birçok yönetimdeki hemen hemen tüm bilgisayarlara yüklenmiştir.

Uzaktan bakım, değişim, öğrenme videoları

Saalekreis, Windows 10 işletim sisteminin Bölge İdaresi'nden 1200 bilgisayar üzerinde çalıştığını duyurdu. Tüm bilgisayarlar uzaktan bakım ile buraya yeniden yüklenmelidir. Kendi ifadelerine göre, Saalekreis çalışanlar için öğrenme videoları sunuyor. Jerichower Land, Wittenberg Bölgesi ve Salzwedel Altmark Bölgesi gibi bazı bölgelerde değişim geçen yıldan beri devam ediyor. Halle City İdaresi'nden, uyumluluk nedenleri için bir değişimin mümkün olmadığı durumlarda, tam bilgisayarların da değiştirildiğini söyledi. Şehir sözcüsü Drago Bock, bunun salonun salonunda yaklaşık 200 cihazı etkilediğini söyledi. Talep edilen ilçeler ve idareler, en geç Ekim ayına kadar tüm bilgisayar sistemlerini değiştirme konusunda iyimserdir, böylece güvenlik endişeleri yoktur.

Çok okuma

Daha Fazla Göster

Daha az belirti

Güncelleme mi yoksa özel çözüm mi?

Ancak tüm ilçeler acele etmiyor. Harz bölgesi ve eyalet başkenti Magdeburg, bu yıl Ekim ayında gerçek destek sonu aracılığıyla güvenlik güncellemeleri ile de desteklenecek olan Windows 10'un özel sürümlerini kullanıyor. Burada destek en az 2027 yılına kadar gidiyor. Ancak, Windows 11'de bir değişim de Magdeburg'da başlayacak.

(Asla)