Sekreterler: Veri Koruma Görevlileri, Elma'ya İngiliz gözetim emrine karşı şikayet ediyor

Oyseon

Active member
6 Kas 2020
1,420
0
36
Sivil Haklar Örgütleri Gizlilik Uluslararası (PI) ve Liberty, Apple'ın ICloud'dan yedeklemelerden şifreli içeriği ve İngiltere'deki yetkililerin talebi üzerine dünya çapında tüm kullanıcıların diğer verilerini alması gereken yakın zamanda yayınlanan İngiliz Gizli Düzenlemesine karşı ilerliyor. İki bireysel şikayetçi ile birlikte, sivil toplumun temsilcileri, Soruşturma Yetkileri Mahkemesi (IPT) önünde iki dava sundu. Londra mahkemesi İngiliz güvenlik yetkililerinin kontrolünden sorumludur. Semptomlardan birinde, temelde gözetim düzenine dayanan “yasal düzenlemenin yasallığı, gerekliliği ve gizliliği” ni gerçekleştirirler.

Ağır tartışmalı düzenleme, 2016'dan İngiliz Casus Hukuku Araştırma Güçleri Yasası'nın (IPA) 253. bölümüne göre, Apple'ın yakın zamanda Birleşik Krallık'taki tutarlı iCloud şifrelemesine (ADP) yaptığı açıklamada, bir teknik yetenek bildirimine (TCN) dayanıyor. Bu, iPhone üreticisinin dünya çapında kullanıcıları etkileyecek bir arka kapı yüklemesini önlemek istiyor. Daha sonraki raporlar, Apple'ın gizli düzene itiraz ettiği ve bunun IPT'nin gizli duruşmasının bir parçası olarak tartışılması gerektiğine dair raporlar ortaya çıktı.

Mahkeme duruşması halka açık olmalı

Pi ve Liberty de mahkeme tarihinin kamuya açıklanmasını gerektirir. Bunu, davadaki kamu yararının büyük olduğu ve medyadaki geniş raporun “gizlilik konusunda tüm talepleri alakasız hale getirdiği” gerçeğiyle haklı çıkarıyorlar. İki kuruluş vurgulamaktadır: şirketlerin “dünya çapında milyarlarca insanın güvenliğini ve verilerini, asla gerekli veya orantılı olamaz. Aşırı gözetim güçlerinin çok katı koruyucu önlemlere maruz kalması gerekecektir.

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Büyük Britanya'nın mahremiyet ve ifade özgürlüğü, PI ve özgürlük için temel hakları bozmasını yasaklamaktadır. Sadece meşru nedenler ve makul koruma önlemleri durumunda istisnalar olabilir, bu konuda şüpheli olmaktan daha fazlası olabilir. Giderek daha fazla insan dijital alanda hayatlarını yaşadığından, Apple tarafından ADP ile uygulanan uçtan uca şifreleme gibi güvenlik önlemleri giderek daha önemli hale geliyor. İkincisi, kişisel gelişim için güvenli ve özel alanlara ve suçlulardan atıcılar ve orantısız gözetim sunmaktadır. PI, Şubat ayının başından beri İngiliz hükümetinin “benzeri görülmemiş saldırısına” karşı veri koruma fırtınası üzerinde çalışıyor. Özgürlük ile birlikte, organizasyon IPT'den önce zaten bazı başarı kazandı.

(Nen)