Silk Road Kurucusu Ross Ulbricht, NFT Koleksiyonu Çıkaracak

cengiz52

New member
4 Şub 2021
494
0
1
Yasa dışı husus satışı ile tanınan online karaborsa ve darknet marketi Silk Road’un kurucusu Ross Ulbricht bir dizi NFT başlatıyor. Koleksiyon, Ulbricht’in omurundaki dönüm noktaları anlatacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Silk Road pazarının kurucusu Ross Ulbricht, çocukluğundan mahpustaki vaktine kadar hayatının çeşitli noktalarını ayrıntılandıran bir dizi NFT çizimi açık artırmaya çıkardığını duyurdu.

Koleksiyondan Elde Edilen Gelir Ulbricht’in Özgürlüğü ve Mahkûmlara Takviye İçin Harcanacak

Koleksiyonun satışından elde edilen gelirle, mahkûmlara takviye verilecek ve Ulbricht’in özgürlük gayretleri için bir bağış toplama fonksiyonu bakılırsacek.

Ethereum üzerine basılan, Ross Ulbricht Genesis Koleksiyonu Arka Basel Miami’de sergilenecek. Müzayede, Entoptic’in küratörlüğünde SuperRare NFT platformunda 2-8 Aralık tarihleri içinde olacak.

Koleksiyonda, sanat yapıtları, yazılar, dijital sanatçı Levitate’in orjinal animasyonu ve Ulbricht’in seslendirmesi de olmak üzere Ulbricht’ten on kesim içerecek.

2013’ten beri mahpusta olan Ulbricht mevzuyla ilgili şunları söylemiş oldu;

“Tutuklandığımda 29 yaşındaydım. Hapishanede otururken tekrar çizim yapmak için vaktim oldu. Sanatsal tarafımla bir daha irtibat kurdum, yaşadığım kıssayı anlatan illüstrasyonlar ürettim.”

Ulbrich’in annesi Lyn tarafınca yönetilen FreeRoss.org web sitesi, NFT’den elde edilecek gelirin hem mahkumlara takviye olacağını birebir vakitte Ulbricht’in özgürlüğü için bağış toplama fonksiyonu bakılırsaceğini söylüyor.

This has been the most meaningful project of our lives

December 2nd || Ross Ulbricht Genesis Collection

Presented by @EntopticNFT
Featuring art by @LEViTATE_AV
Released on @SuperRare

We love you @RealRossU @Free_Ross #freeross <3 pic.twitter.com/AJFmcJsC9m

— Entoptic (@EntopticNFT) November 22, 2021

Ulbricht ve Silk Road

2011 yılında Ulbricht, Bitcoin kullanılarak her şeyin alınıp satılabileceği karanlık bir web sitesi olan Silk Road’u başlattı. Site, yasa dışı uyuşturucu ticareti yapmak için başladı, lakin kısa müddette silahları ve öteki kaçak malları içerecek biçimde genişledi. Web sitesi, Ulbricht’in tutuklanmasının akabinde 2013 yılında kapatıldı.

Şubat 2015’te Ulbricht, kara para aklama, bilgisayar korsanlığı, narkotik kaçakçılığı ve bir hata teşebbüsünü yürütmek için komplo kurmaktan hatalı bulundu. İki müebbet ve 40 yıl mahpus cezasına çarptırıldı.

Ulbricht, geleceği kasvetli görünse de etrafında bıraktığı hasarı güzelleştirmek için bir şeyler yapmak istediğini söylüyor.