Sudanlı mülteciler ölümcül hava saldırılarının ortasında Çad'dan kaçtı

DoruKisrak

Member
6 Kas 2020
533
0
16
Sudan'daki ölümcül zemin saldırıları ve hava saldırılarına kaçan birçok Sudanlı mülteci için ilk durak, sınırsız doktorlar tarafından işletilen Chad sınırında uzak bir mobil tıbbi kliniktir. Sudanların İç Savaşı üçüncü yılına girdi ve artan hava saldırıları, şimdi komşu Çad'da güvenlikten ülkeden kaçan birçok mülteci için birçok mülteci için itici bir faktördü.

“Her zaman uçaklardan korkuyorum,” dedi 25 yaşındaki Kubrah Abdullah Dawood, sadece on bir aylık kızı ile sınırını geçmişti. Sınırları olmayan doktorlar, sizi sınırdan sadece birkaç adım uzaklıktaki geçici bir çadır kliniğine götürdü ve burada bir hava saldırısı kardeşini öldürdükten sonra başkent El Fasher'a kaçtığını söyledi. dedi

“Sudanlı silahlı kuvvetler Khartum'da ilerleme kaydettiğinde, daha fazlasını gördük [R.S.F.] Darfur'a doğru ilerlemek, ”dedi Afrika Afrika Af Örgütü Savunucusu Kate Hixon.

Bayan Hixon, yer saldırılarında beklenen bir artış bulurken, RSF Darfur kalesinde yeniden gruplandırıldığından, savaşın her iki tarafındaki hava saldırılarının son vardiyada itici bir faktör olduğunu söyledi.

Son birkaç ay içinde, mültecilerin akışı, sınırsız doktorların hizmetlerini daha kırsal kuzey sınır bölgelerinde ölçeklendirmesine neden oldu. Son zamanlarda Darfur bölgesinden kaçan kurtulanlar, Haberler'ı Sudan ordusunun hava saldırılarının RSF savaşçılarından kısa bir süre sonra köylerine veya pazar yerlerine nasıl sızdığını anlattı.

“RSF köye saldırırdı [and then] . [Sudanese military] Grev yapacaktı, ”dedi 38 yaşındaki Fayza Adam Yagub, Saraf Omra tarafından Chad, Adré'deki bir mülteci kampında.

25 Mart'ta, Darfur'un kuzeyindeki küçük Toura köyündeki bir Sudan askeri stüdyosu, saldırıyı savaş suçları olarak tanımlayan yerel gözetim gruplarına göre en az 54 kişiyi öldürdü ve düzinelerce daha fazla yaraladı – ordunun bir suçlama. RSF savaşçıları ve müttefik milisleri de sivillere hitap etmekle suçlandı.

Birleşmiş Milletler'e göre, Sudan ve RSF ordusu ve RSF'nin yaklaşık 20.000 sivilin öldürüldüğü ve 12 milyondan fazla insanın satıldığı acımasız bir iç savaşa karıştı.