Suudi Arabistan GP’de şampiyonluk savaşı alevlendi

Alex10

New member
28 Kas 2020
1,044
0
1
Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın sondan ikinci yarışı olan Suudi Arabistan GP’de olaylar eksik olmadı.

Şampiyonluğun iki adayı Lewis Hamilton’ın birinci kolay, Max Verstappen’in ise üçüncü kolay start aldığı yarış sakin başladı lakin Mick Schumacher’in kazasıyla durdu. Güvenlik aracının çıkmasıyla Max Verstappen pite girdi. Mercedes şoförleri ise devam etmeyi tercih etti. Akabinde çıkan kırmızı bayrakla bir arada Verstappen birinci sırada kaldı.

bir daha başlayan yarışta Max Verstappen birinci sırayı korurken, Esteban Ocon ise ikinci sırada yer aldı. Lewis Hamilton start daha sonrası yeniden birinci sırayı alırken, Max Verstappen ikinci virajda tekrar liderliği aldı. Ocon ikinci sırada kaldı. 3 pilotun karıştığı kaza daha sonrası yarış tekrar durud.

Mercedes’in yaptığı itirazlar daha sonrası, Verstappen’in Hamilton’ı pist haricinden geçtiği tespit edildi ve bir daha başlayan yarışta Ocon birinci sırada, Hamilton ikinci sırada, Verstappen üçüncü sırada başladı.

HAMILTON, MAX’I GEÇERKEN KAZA YAPTI

Start daha sonrası Verstappen birinci sırayı aldı. Hamilton ise ikinci sıraya yükseldi.

Cinsler boyunca devam eden takibin akabinde Lewis Hamilton, Max Verstappen’i yakalayarak geçti fakat virajda iki şoför pist dışına taştı. Max Verstappen’in Lewis Hamilton’ı bir daha pist haricinden geçtiği tespit edildi. Verstappen’e kadro radyosundan yerini vermesi gerektiği iletildi. Verstappen yerini verirken Lewis Hamilton geriden vurdu ve ön kanadının bir kesimini kırdı.

HAMILTON KIRIK ÖN KANATLA YARIŞI BİTİRDİ

Verstappen’e pist haricinden geçtiği için 5 saniye ceza verildi. Lewis Hamilton ön kanadı kırık biçimde yarışı en süratli tipi atarak birinci sırada bitirdi. Verstappen ise yarışı ikinci sırada noktaladı.

ABU DHABI’YE EŞİT GİDİYORLAR

Abu Dhabi’deki son yarışa Lewis Hamilton ve Max Verstappen 369.5 puanla eşit girdi.

“NE OLDUĞUNU ANLAYAMADIM”

Max Verstappen yuhalamalar içinde konuştu.

İşte Max Verstappen’in kelamları:

“Çok olaylı bir yarıştı. Çok fazla şey oldu. Durum bu biçimde. Pistte elimden gelen her şeyi ortaya koydum. Lastiklerin sonuna kadar gideceğini düşünmüyordum. Başlangıç güzeldi. bir daha de ikinci sırada bitirdik.

Lewis Hamilton geçsin diye yavaşladım. daha sonra temas yaşadık. Ne olduğunu anlayamadım orada.”

“NİYE O KADAR SERT FREN YAPTI!”

Yarış daha sonrası araçtan çıktıktan daha sonra gözyaşlarına boğulan Lewis Hamilton, akabinde flaş röportajda konuştu.

“Uzun vakittir yarışıyorum. İnanılmaz derecede zordu. Mantıklı ve sert yarışa çalıştım. Yarışımı pak tutmaya çalıştım. Nitekim zordu. Grup olarak bilhassa dönemin ikinci yarısında güzel iş ortaya koyduk. Ben gururluyum.

Önümde niçin o kadar sert fren yaptığını anlamadım ve çarptım. Ne olduğunu tam olarak anlayamadım.

Çok süratliydi Red Bull. Burada geçiş yapmak hayli zordu. İnanılmaz âlâ iş çıkardık. Valtteri de şahane yarıştı. Kadro ismine kritik puanlar kazandık.

Şaşırtan bir yarış oldu. Çok yeterli ağırladılar bizi burada. Beşerler sevgi doluydu. Sürüş açısından eksiksiz bir pist. Artık sıradaki yarışa gidiyoruz.”