Ücretsiz çıkıyor, Amanda Knox'un yeni kitabı: “Yeni bir hapishanede sıkışıp kalmış hissediyorum”

AIM

New member
27 Şub 2022
1,348
0
0
Amanda KnoxBerbahiye rağmen, hala kamu yargısı ve kişisel travmanın iç içe geçtiği bir yer olan “yeni bir hapishane biçiminde” sıkışmış hissediyor. “Sanki hala kanserim varmış gibi,” diye itiraf ediyor, hapishanede, “hayatımı kimin almayı düşündüğünü anlayabiliyordum, çünkü siz … tuzağa düştüğünüz için”. Görünüşe göre dolu ve gerçekleşen hayatı hala geçmiş tarafından işaretlenmiş.

Yeni kitap

Bunu yayınlanan uzun bir makalede anlatıyor Koruyucu İngiliz gazeteci ve yazar Simon HattenstoneUzun yıllar boyunca bir TV dizisinde de anlatılan Amanda Knox olaylarını takip eden, onunla röportaj yaptı, bizimle uzaktan konuşuyor ve bugün yeni kitabının The Röportajı'ndan tekrar çıktığını yazdı.

Amanda Knox: “İtalyan adaleti 17 yıldır bana eziyet etti”

Floransa editoryal personeli tarafından

15 Ağustos 2024

Podcast ve Dernek

Knox başarılı bir podcast'e liderlik ediyor Labirentbir televizyon üreticisi ve en çok satanların yazarı, Stand-up komedi ve derneği ile Masamente ProjesiYargı hatalarına karşı savaşıyor, onu yargıladığı gibi: o ve eski çocuk arkadaşı Raffaele Sollecito öldürülmesi için mahkumiyetlerini gördüler Meredith Kercher 2015'te ikinci ve son kez iptal edildi. Christopher RobinsonSeven ve iki güzel küçük çocuğu olan bir yazar. “Hayat daha iyi ya da dolu olamazdı”. Ve yeni kitabı başlıklı Özgür (Özgür). Ancak, Hattenstone yazıyor, kolayca başlıklı olabilirdi Hala özgür değil (Henüz özgür değil).

Savcı Mignini ile Dostluk

“Knox'un özgürlük arayışı onu şaşırtıcı yollara götürdü,” diye yazıyor gazeteci. “En şaşırtıcı olanı, Perugia'da öğrenci değişiminde 21 yaşında bir Londra olan Kercher, Knox, Sollecito ve Rudy Gueen tarafından 2007 yılında öldürüldüğüne göre, knox, Sollecito ve Rudy Gueen tarafından öldürüldüğüne göre, şok edici anlatıyı yaratan Giuliano Mignini ile yazma ve daha sonra arkadaşlık kararı verdi. Ve hatırlatıldı, yirmi üç yaşında, sadece altı gün boyunca katıldı ve ikisinin hiçbirine sabıka kaydı yoktu.

Meredith, Amanda Knox için üç yıllık kesin cümle: Calunniò Lumumba. “Hayal kırıklığına uğradım”

Federica Angeli tarafından

23 Ocak 2025

“Meredith tarihinde bir ayak notu”

İtalyan adaleti tarafından suçsuz olarak yargılanan Knox Contina cevap arıyor. Bu da onu suçlayan savcı olan “Giuliano Mignini ile beklenmedik bir dostluğu” sıkmasına neden oldu? “Ailem Stockholm Sendromu olduğunu, işkencecimle garip bir küfürlü ilişki içinde olduğumu düşündü” diyor. Ama Knox için bu bir zorunluluktu: “'Neden?'

“Hala karanlık noktalar. İlaç önemli unsur ve Guede yalnız değildi”

Antioco fois

27 Ocak 2023

“Suçluluk kabulü”

Knox, bir tür arınma olan Mignini'den suçluluk kabul etmek istedi. “Ben ve hikayemle yanıldığımı itiraf etmek istedim.” Mignini ile ilişki, anlayış ve hayal kırıklığının karmaşık bir labirentidir. Diyerek şöyle devam etti: “Bana takip ettiğini düşündüğü kişi olmadığımı söylüyor. Ya da şöyle diyor: 'Çok muhtemel, hatalar yapmış olabilir'.”

“Dünya tarafından reddedildi”

Deneyim travması onu derinlemesine işaret etti. “Çok öfkem vardı ve onu nereye yönlendireceğimi bilmiyordum. Kız kardeşim etrafımdaki yumurtaların üzerinde yürümek gibi hissettiğini söyledi.” Paparazzi'nin neden olduğu paranoya olan topluma yeniden entegre olma zorluğu, sürekli yargı onu “dünya tarafından reddedildi”.

Başkalarına yardım et

Ancak Knox, Masumiyet Projesi ile işbirliği yapmak için yeni bir amaç buldu ve diğer insanlara haksız bir şekilde kınanmasına yardımcı oldu. “Geçtiğim şeyin benzersiz olmadığı farkındalığı, diğer insanlarla bağlantı kurabileceğimi ve bir amacım olabileceğini anladığım ilk andı”.

“Bu benim hikayem”

Knox, Meredith Kercher'ın hafızasının bulanık olmasını istemiyor, ancak hikayesini anlatma hakkını iddia ediyor. “İnsanlar şöyle diyor: Neden hikayenizi anlatmaya devam ediyorsunuz? Seni neden sergilemiyorsunuz? Ve sadece cevaplıyorum: 'Bu neden benim hikayem. Sahip olduğum tek şey ve bence sadece benim için değil, aynı zamanda başkaları için de değerlidir'.

Yüzüklerin Efendisi

Knox ayrıca Mignini ile ilişkisinin zamanla nasıl geliştiğini de anlattı. Başlangıçta, etkileşimleri gergindi ve kızgınlıkla suçlandı, ancak yavaş yavaş hayvan ve edebiyat sevgisi gibi ortak noktalar bulmaya başladı. “İkisinin de fan de olduğunu keşfettik Yüzüklerin Efendisi“, Knox açıklıyor.” Beni éowyn gibi görürken kendini Kral Théoden ile tanımladı. Bana bir şey söylemeye çalışıp çalışmadığını veya sadece tesadüfler olup olmadığını merak ettiğim zamanlar var “.

“Varoluşum için özür dilememe gerek yok”

Knox ayrıca beraatten sonra hayatını yeniden yapılandırmada zorluklardan bahsetti. “Zero'ya sıfırlandığımı hissettim,” diye itiraf ediyor. “İnsanlara tekrar güvenmeyi, gerçek dünyada yaşamayı öğrenmek zorunda kaldım”. Kendine güven bulmasına yardımcı olan Christopher Robinson ile evliliğinde rahatlık buldu. Knox, “Varlığım için özür dilemem gerekmediğini anlamamı sağladı” diyor.

Yargı hatalarının kurbanları

Son olarak Knox, sadece kendisi için değil, diğer adli hataların kurbanları için de hikayesini anlatmanın öneminin altını çizdi. “Hikayem insanlarla bağlantı kurabilir ve bir fark yaratabilir.” “Tıpkı Meredith'in hayatının sayıldığı gibi, benim de sayım.”