Valditara yeni okulu tasarlıyor: “Latince, İncil ve şiirler ezbere”

AIM

New member
27 Şub 2022
1,348
0
0
“3-14 yaş arası çocuk ve gençlerin yolunu, kısacası çocukluktan ortaokula yolculuk. Ama aynı zamanda lise için de çalışıyoruz. Ve birçok yeniliğe imza atıyoruz. İtalyanca ile başlıyoruz. Ancak sadece bu değil: ekleme olasılığı yeniden sunulacak Latince yedinci sınıftan itibaren müfredatta yer alacak coğrafi tarih kaldırıldı lisedeyken yarımadamızda antik çağlardan bugüne olup bitenlerin anlatımında merkeziliği yeniden sağladık”. Böylece Milli Eğitim Bakanı, Giuseppe Valditaraile yaptığı röportajda Gazete “2026/27 eğitim-öğretim yılıyla birlikte yürürlüğe girecek şekilde Mart ayı sonuna kadar hazır olacak” okullara yönelik yeni talimatlar hakkında

“İdeolojisi olmayan tarih”

Yeni reformla Latince stratejik bir rol üstlenmek için geri döner ve ders dışı bir ders olmaktan çıkar, ailelerin tercihi olarak kalacak ancak yedinci sınıftan itibaren haftada bir saat olarak müfredat haline gelecektir. “Birçok yeni özellik arasında – devam ediyor Valditara -, birinci sınıftan itibaren çocukları tanıtacağız müzikanlayışına, müzik medeniyetine” diye ekliyor Bakan ve ekliyor: “Kaldıralım coğrafi tarih. Tarih zamanla insanın bilimi haline gelir. Buradaki fikir, bu disiplini, ideolojik üstyapılarla doldurmadan, aynı zamanda İtalya, Avrupa ve Batı tarihini de destekleyen büyük bir anlatı olarak geliştirmektir. Ayrıca ilkokul öğretiminde tarihi mirasımızın incelenmesine de odaklanılacaktır. Son iki yılda dikkatler özellikle İtalik halklara, Antik Yunan ve Roma'nın kökenleri ve olaylarına, onların uygarlıklarına, Hıristiyanlığın ilk yüzyıllarına odaklanacak. Klasik ama aynı zamanda klasik epik metinlerin okunması da teşvik edilecek. Kültürümüzün köklerine ilişkin bilgiyi güçlendirmek için İncil.

“Ezbere şiirler”

Buradaki fikir, şiirleri ezberlemeye geri dönmektir: “Başlangıçta tekerlemeler, tekerlemeler ve daha fazlası gibi daha basit metinlerle bu büyük hafıza okuluna devam etmemiz gerekiyor. İlkokulda klasik destanların, Yunan ve doğu mitolojisinin ve aynı zamanda Kuzey destanlarının ilk ipuçları. Kural kültürü dilbilgisi çalışmasıyla başlar. Biz çok somut davranıyoruz ve Censis tarafından tanımlanan ve İtalyanların %41,1'inin Gabriele D'Annunzio'nun yazarı olduğuna inandığı “İtalyan sendromuna” çözüm bulmaya çalışıyoruz.Sonsuz”.