Valeria Angione ve De Luca ile toplantı: “Erkeklerle yok. Asıl sorun eğitici”

AIM

New member
27 Şub 2022
1,397
0
0
“Bana bir mesaj gönderen her birinize teşekkür etmek istedim: Bu bir sendika anıydı. Çünkü Instagram'ı açmak ve okunması zor birçok yorum görmek ve sonra sizi orada kim buluyor ve sen anladınız, iyi”. Valeria Angione Instagram'da bir hikaye ile etkilenen ve aktris (aynı zamanda kitapların yazarı) ile Campania Vincenzo de Luca valisi arasında neler olduğunu anlatıyor. Napoli'deki Oltremare sergisindeki çevrenin genel eyaletleri sırasında, iki yıl birlikte olduğu on dokuz yaşında bir çocuk tarafından öldürülen Martina Carbonaro'nun femisitine atıfta bulunarak şunları söyledi: “Çocuk olan, hiçbir şey söylemeden iyi bir erkek olarak iyi bir erkek olarak iyi bir erkek olarak iyi bir erkek mi?”

Kesinlikle feminist olduğu bilinmeyen genç kadına yağmur yağan birçok eleştiri. «Hepimiz büyük bir sorunumuz var, hiçbiri dışlanmadı, sadece herkesin gözünde. Bugün Martina, dün Giulia, Ilaria, Sara, ama erkekler tarafından öldürülen yüzlerce kadını listelemeye devam edebilirim, çünkü toksik bir ilişkiyi kesmeye karar verdiler ya da basitçe onlarsız başka bir hayat istediler ». Sonra devam ediyor: “Sahnede söylediklerim çocuğun sorumluluğunun altını çizmek istedi, ancak tüm bu ham ve zalim eylemin olabileceği ya da zayıflatıcı bulma”.

Ve birçok insanın gelişini çeken “erkek” kelimesinin kullanımını daha iyi açıklıyor: “Erkek kelimesi üzerine bazı yorumlar yoğunlaştı. Elbette erkeğe referansım erkek cinsiyetine karşı değildi ve daha fazla nefret yaratmak istemek için bir nedenim yok … neden yapmalıyım?)”

Ve devam ediyor: “Bir kadını öldüren erkeğin, haklı çıkaran, tolere eden erkek şovenist, kadın düşmanı, ataerkil kategorinin bir parçası olduğunu gizleyemeyiz. “Bütün erkekler değil”, hala yanlış anlamalardan kaçınmayı açıklıyor, “ama o her zaman bir adam”.

Ama o zaman, Angione soruyor, “Ne kökeniniz var? Kimlere ait? Sosyal, kültürel, kültürel, kurumlardan destek eksikliği? Ailede referans noktalarının eksikliği? Okulda?”. Ve sonra merak ediyor: “Zaten bir şeyler yapmaya başladık mı? Kesinlikle geleceğe bakan yasalar ve 25 Kasım'da kutlanan bu trajik ölüm sayısına karışan bir politika istiyorlar”.

Valeria Angione on yıl önce, ilk olarak Facebook'ta 15 Şubat 2015'te içerik yayınlamak için başladı, daha sonra Instagram ve Tik Tok gibi diğer platformlarda, üniversite hayatında içerik yayınladı. Atlama kilitleme sırasında gerçekleşti ve bugün monologları ile tiyatroları dolduruyor, bu nedenle büyük bir sorumluluk hissediyor. “Eğitim, diyalog, karşılaştırma” alıyor. “Her zaman, dünkü (genel devletlerin, editörün notu) gibi önemli aşamalarda bile. Hayat değiştirilemez. Benim hatam olamaz, bizimki. Bir, hiçbiri, yüz bin”.