WhatsApp’tan epey konuşulacak özellik! WhatsApp View Evvel özelliği nedir, nasıl kullanılır?

Teknoİstanbul

New member
6 Haz 2021
368
0
1
Dünyanın en tanınan anlık iletileşme uygulaması olan WhatsApp, daima olarak geliştiriliyor.

Devamlı olarak yeni özelliklerin eklendiği WhatsApp, ‘View Once’ yani ‘Bir Defa Görüntüle’ özelliğini Türkiye’deki kullanıcıların erişimine açtı.

Bu gelişimin akabinde ”WhatsApp View Evvel özelliği nedir, nasıl kullanılır?” soruları, gündemde en epey araştırılan mevzular içinde yerini aldı.

Peki ‘WhatsApp View Once özelliği nedir, nasıl kullanılır? İşte WhatsApp Bir Kere Görüntüle özelliği ile ilgili ayrıntılar…

WHATSAPP VIEW EVVEL ÖZELLİĞİ NEDİR?

WhatsApp’ın “Bir Defa Görüntüle” özelliği, gönderilen medyanın, alıcı tarafınca yalnıza bir kere görüntülenebilmesini sağlıyor.

Gönderdiğiniz medyayı yalnızca bir defa oynatabilmeyi sağlayan bu özellik ile şayet karşı tarafa bir kere görüntülenebilen medya iletisi atarsanız karşıdaki kişi, medyayı oynattığı anda size bildirim geliyor.

Bu bilhassa gönderilen imajlar aygıtlara kaydedilmiyor fakat ekran imajı alınabiliyor. Ekran imgesi alındığında ise SnapChat’teki üzere karşı tarafa bildirim gitmiyor.


WHATSAPP BİR DEFA GÖRÜNTÜLE ÖZELLİĞİ NASIL KULLANILIR?

Kullanıcılar, göndermek için galeriden medya seçtiklerinde ”Başlık ekleyin” çubuğunun sağ kısmında ”1” simgesi ile karşılaşıyor.

Kullanıcılar, bu simgeye dokunup etkin ettiğinde, karşı tarafa gönderilen medyalar sadece bir kere görüntülenebiliyor ve akabinde siliniyor.

Fotoğraflar, görüntüler ve GIF’ler için geçerli bu özellik, kümelerde yapılacak paylaşımlarda da geçerli. Gönderici, ayrıyeten kümelerde kimlerin medyayı açıp açmadığını da denetim etme bahtına sahip.

İşte adım adım kullanması:

  • Öncelikle WhatsApp uygulamasının yeni olduğundan emin olun.
  • Fotoğraf yahut görüntü göndereceğiniz kişiyi listeden seçin.
  • Akabinde göndereceğiniz fotoğrafı seçin.
YENİ ÖZELLİK HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Bu medyalar, alıcının Fotoğraflar yahut Galeri uygulamasına ya da klasörüne kaydedilmez. Bir sefer görüntülendikten daha sonra kaybolacak biçimde gönderdiğiniz fotoğraf yahut görüntüleri sonrasındasında tekrar görüntüleyemezsiniz.

”Medyayı bir kere görüntüle” özelliği faalken, gönderilen yahut alınan fotoğraf ya da görüntüleri öbür şahıslara iletemez, kaydedemez, paylaşamaz ve bu içeriklere yıldız ekleyemezsiniz.

Bir kere görüntülendikten daha sonra kaybolacak biçimde ayarlanmış bir fotoğraf yahut görüntünün, alıcı tarafınca açıldığını bakılırsabilmeniz için alıcının okundu bilgisini aktifleştirmiş olması gerekir. bu türlü gönderilen ve gönderildikten daha sonraki 14 gün ortasında açmadığınız fotoğraf yahut görüntüler, mühleti dolduğu için sohbetten silinir.

Bir sefer görüntülendikten daha sonra kaybolacak biçimde göndermek istediğiniz her fotoğraf yahut görüntü için medyayı bir defa görüntüle özelliğini seçmeniz gerekir.

Bir defa görüntülendikten daha sonra kaybolacak biçimde ayarlanmış ve yedekleme yapıldığı sırada çabucak hemen açılmamış olan medyalar, yedekleme evrakından geri yüklenebilir. Fotoğraf yahut görüntü açılmışsa ilgili medya yedeklemeye dahil edilmez ve geri yüklenemez.