A4, son nesil gösteri Torino-Milano bloklarını kapatıyor

AIM

New member
27 Şub 2022
1,445
0
0
8.28’den 10.30’a kadar Torino-Milano otoyolu kapatıldı. tarafından yıldırım Son Nesil çevrecilerYaklaşık yirmi kişi, Corso Giulio Cesare’nin girişine yakın bir yerde, Torino-Milano A4 otoyolunu her iki yönde iki saat boyunca kapatmıştı.

Aktivistler yere oturdular ve ‘ yazılı pankart açtılar.Onarım fonuVe’. Öfkeli sürücüler araçtan indi. Torino karakolunun Digo’ları hemen olay yerinde müdahale etti.

19 kişi çevrecilerin Torino-Milano’ya kilitlendiğini bildirdi

Mobil polis birimleri de Torino-Milano otoyoluna gelerek Son Nesil aktivistlerini harekete geçirdi. Bazıları ayrılmıştı yapıştırılmış yola çıktılar ve onları taşımak kolay olmadı.

Angelo, “Kendimi sokağa yapıştırmaya karar verdim çünkü insan hayatını savunma kararlılığımı elimden geldiğince haykırmak istiyorum”, diye açıklıyor. “Ölmemizi isteyen güçler belli bir seviyede faaliyet gösteriyor. Biz onlardan daha iyi organize olmalıyız. Ultima Generazione tazminat fonu istiyor, bu zarara sebep olan çok uluslu şirketler parayı vermeli. Vergilerimizle ödüyoruz, ödüyoruz. Öldürülmek için. Hükümet bizi zehirliyor. Ben hiçbir zaman sahip olamayacağım çocuklar için buradayım”, diye bitiriyor Angelo.

Yaklaşık yirmi kişilik göstericiler saat 10.30 sıralarında polis tarafından götürüldü. İzinsiz gösteri yapma ve trafiğin aksaması gibi suçlamalarla karşı karşıya kalıyorlar. Digos, bazılarının halihazırda sınır dışı edilme emrinin olması gerektiği göz önüne alındığında pozisyonlarını kontrol ediyor.

“Eko-embesiller!!!” Ulaştırma Bakanı Matteo Salvini, Instagram’da bu sabah Torino-Milano otoyolunu kapatan Son Nesil aktivistleri böyle tanımlıyor.

“Asfalta yapışıp İtalya’nın en önemli otoyollarından birini durdurmak, işçiler ve öğrenciler için sorun yaratmak, çevreye ve ticarete zarar vermek suç teşkil eden bir eylemdir. Bu nedenle Lig, yaptırımların artırılması önerisini sürdürmeye kararlıdır. Binlerce masum vatandaşın zararına yolları kapatan aptallara ağır para cezası, hapis ve apaçık tutuklamayla. Yeter”, diye yazıyor başbakan yardımcısı.