AB’de dokunma korumalı iletişim: Deutsche Telekom, EuroQCI’nin kurulmasına öncülük ediyor

Oyseon

Active member
6 Kas 2020
1,429
0
36
Deutsche Telekom, Avrupa yüksek güvenlikli iletişim ağının inşasını koordine edecek. Telekom’dan yapılan açıklamaya göre, AB Komisyonu bu görev için şirketi seçti. “Petrus” proje adı altında yönetimi devralacak ve Airbus DS, Thales SIX ve AIT’nin yanı sıra bilim ve endüstri uzmanlarıyla birlikte çalışacak. AB Komisyonu, kuantum işlemcileri ve sensörleri birbirine bağlayan ve AB çapında dağıtılmış kuantum hesaplama ve iletişim kabiliyeti sağlayan bir “kuantum internet” için çabalıyor.

Proje, 2019’dan beri tüm AB üye devletlerinin taahhüt ettiği EuroQCI girişimine geri dönüyor. Hassas veriler ve kritik altyapılar, kuantum tabanlı sistemlerle korunacak. Örneğin, Ağustos 2021’de federal yetkililer arasında kuantum güvenlikli ilk video konferans gerçekleşti.

Hükümetler için olduğu kadar şirketler ve vatandaşlar için de önemli

EuroQCI, karasal bir bölüm ve bir uzay bölümünden oluşacaktır. Fiber optik iletişim ağları, dünyadaki stratejik konumları ulusal ve sınır ötesi seviyelerde birbirine bağlar. Uzay segmenti uydulara dayalıdır ve AB çapındaki ulusal kuantum iletişim ağlarını birbirine bağlaması ve küresel kapsama sağlaması amaçlanmaktadır.

Telekom, EuroQCI’nin kuantum fiziğinden şifreleme yöntemlerini kullanması ve güvenli bir Avrupa iletişim ağı için önemli bir dayanak haline gelmesi gerektiğini açıklıyor. Sistem, gizli bilgileri iletmek isteyen devlet kurumları için önemli hale gelebilir. Ancak altyapı, şirketler ve vatandaşlar için de işlevler sunmalıdır. Burada Telekom dijital imzaları, kimlik doğrulamayı ve güvenli elektronik oylamayı listeler.

Deutsche Telekom, 27 AB üye ülkesinde EuroQCI projelerinin geliştirilmesinde endüstri ve yetkililer arasındaki işbirliğini kontrol edecektir. Telekom, kesintisiz birlikte çalışabilirliği sağlayan ortak teknik standartları tanımlamak için bunun yakın koordinasyon içinde yapılması gerektiğini yazıyor.

(uygulama)

Haberin Sonu