Afrika diasporasının üyeleri arasında bağlantılar kurmak

DoruKisrak

Member
6 Kas 2020
550
0
16
Annesinden öğrendiği bir beceriyle kendisine açılan kapılardan bazılarını iterek açtı. Bayan Negash’ın Eritre’deki ailesi, büyük ölçüde annesi Teblez’in iş zekası nedeniyle rahat bir yaşam sürdü.

Bayan Negash, “Annem neyi yapıp neyi yapamayacağının kendisine söylenmesinden hoşlanmadı” dedi.

1970’lerin başında, Teblez, toprak sahibi olma hakkı için ailenin atalarının köyü Tselot’un liderlerine karşı savaşmak için mahkemeye gitti. Kazandı ve köyündeki ilk toprak sahibi oldu. ve gayrimenkule yatırım yapmaya başladı. Negash, “İşleri nasıl yaptığını görmek için annemle çok zaman geçirdim ve onun izinden gittim” dedi.

Bayan Negash, San Francisco’da tanıştığı Eritreli bir adamla evlenerek ve çalışırken ve iki çocuk büyütürken İşletme Yüksek Lisansını kazanarak Körfez Bölgesi’nde kendine bir hayat ve kariyer yaptı. Çift hala evli (ve hiç çeyiz ödenmedi).

İlk işi bir yatırım bankasında giriş seviyesi bir pozisyondu, ancak kısa süre sonra uluslararası ticarete odaklandı ve sonunda Bay Area Dünya Ticaret Merkezi’nde uluslararası ticaret direktörü ve ardından San Jose’deki Silikon Vadisi Uluslararası Ticaret Geliştirme Merkezi’nin direktörü oldu. . (İkisi de şimdi kapalı.)

2004’te Santa Clara Üniversitesi’nde Markkula Uygulamalı Etik Merkezi’nde küresel liderlik direktörü oldu ve 2008’de Serbest Meslek için Kadın Girişimi’nin (şu anda feshedilmiş) Silikon Vadisi’ne doğru genişlemesine öncülük etti. Ancak bu noktada Bayan Negash’ın ilgi alanı sosyal girişimciliğe kaydı: genellikle toplumsal ihtiyaçlara hitap ederek toplumsal değer yaratmayı amaçlayan kâr amacı gütmeyen işletmelerin oluşturulması. Sosyal girişimciliğin Afrikalılar ve Afrika ülkelerine nasıl fayda sağlayabileceğinden özellikle etkilenmişti.

“Herkesin Afrika’ya yardım edecek iş kurmaktan bahsettiği bu toplantılardaydım ama toplantılarda başka Afrikalı yoktu” dedi. “Afrikalıların sesleri, fikirleri ve mali desteği eksikti.”

2010 yılında kurduğu Afrika Diaspora Ağı, Afrika ve diaspora ile ilgili konuları tartışmak için hükümetleri, sivil toplum kuruluşlarını, şirketleri ve vakıfları bir araya getiren yıllık bir konferans olan Afrika Diaspora Yatırım Sempozyumu ile bunu değiştirmeyi hedefliyor. Aynı zamanda Afrika liderliğindeki şirketlere yatırım yapmak için bir platform sağlar.