Afrinic Kriz Küresel IP Adres Yönetiminde Reformu Kuvvetler

Oyseon

Active member
6 Kas 2020
1,554
0
36

1. Afrinic Kriz Küresel IP Adres Yönetiminde Reformu Kuvvetler

25 yıl önce, İnternet topluluğu IP adresleri için ek bölgesel sözleşmeler kurulmasına karar verdi. Latin Amerika ve Afrika'da iki yeni bölgesel internet kayıtlarının (RIRS) kurulması için başlangıç sinyali oldu. Bu kadar önemli bir altyapı sağlayıcısının da başarısız olabileceği kaymasında yoktu. Mauritius'ta Afrinic ile ilgili devam eden sorunlar nedeniyle, şimdi düzenlemelerdeki boşlukları kapatmak istiyorsunuz.

4 Haziran 2001'de, Avrupa'daki (olgun), Asya (APNIC) ve Kuzey Amerika (Arin) (ICP-2) adresi tarafından hazırlanan Atanan İsimler ve Numaralar (ICANN) İnternet Şirketi, Atanan (ICANN) internet şirketinin kurulunu geçti. İnternetin ilk günlerinde Avrupalılar Afrika'daki meslektaşları için IP adresini yapmışlardı. Kuzey Amerika Arin, Latin Amerika için aynı hizmeti devraldı. IPC-2 ile, daha fazla ademi merkeziyetçilik ve küresel IP adreslerinin demokratikleştirilmesi yolunu açtı.

4.3 milyar IPv4 ve 340 sextillion IPv6 adreslerinin ortak adres havuzundan tek tip tahsis, internet için en önemli temel altyapılardan biridir. IP adresleri olmadan ağa bağlantı yok.

Kick Stone -Off

Bunun anlamı, eğer bir IP adresi sorunu artık tam olarak işe yaramıyorsa, şu anda Afrika ülkelerinde ağ operatörlerini hissetme olasılığı daha yüksektir. Tanzanya ve Güney Afrika gibi çeşitli ülkelerde şirketler, adres bölümleri için başvurularının işlenmediği şirketlerden artmaktadır.

Adres satıcısı Lu Heng, CEO von Larus (Hong Kong) ile yasal bir anlaşmazlık ve BT Bulut İnovasyonuna (Seychellen) bağlı şirket afrinics'i felç etti. 2022'den beri sıradan bir kurul ve genel müdür bulunmadı.

Mauritius, Afrinics merkezindeki mahkemeler zaten ikinci acil durum yöneticisini atadı. Yönetici Gowtamsingh Tabe, 23 Haziran için yeni yönetim kurulu seçimlerini açıkladı. Ancak, adaylık komitesinin sadece İngiliz avukatlar tarafından işgal edildiği ve İngiliz şirketinin Civica'nın platformu Afrinic üyeliğin bazı bölgelerinde işletmesi gerekiyordu.

Tanzanya İnternet Servis Sağlayıcısı Derneği Genel Sekreteri Noah Maine, “Mevcut haliyle planlanan seçim süreci Afrinic Anayasasını ve çok paydaş sahiplerinin aşağıdan yukarıya ilkesini ihlal ediyor.” Maine, tüzük bağlamında yasal olarak doğru bir seçimi uygulamak için gerekirse yasal işlem yapmayı planlamaktadır.

Gelecekteki afrinics belirsiz

Olgun NCC genel müdürü Hans-Peter Getten ve şu anda RIR-Dach Burn Numarası Kaynak Organizasyonu (NRO) Başkanı Hans-Peter Getten, Salı günü ICP-2 halefi kurallarına ilişkin bir çevrimiçi çalıştayda, kuralların bir güncellemesinin 25 yıl sonra geciktiğini.

“Bölgesel İnternet Kayıtlarının Tanınması, Operasyonu ve Çekilmesi” için yeni temel belge, yaşam döngüsü boyunca RIR'ye eşlik ediyor. Operatif yükümlülükleri öngörür.

İlk olarak, eski kanıtlanmış kar amacı gütmeyen ilkeye göre üyelere IP adreslerinin ayrımcı olmayan sorunu. En az resmi ilkeler-yılda üyelerin en az bir toplantısı-artık IP adresi uzmanı Randy Bush'un atölyede belirttiği olarak adlandırılmasa bile, aşağıdan yukarıya ilkeyi güvence altına almayı amaçlamıştır.

Solo Gelirlere Karşı Koruma

Bir kayıt defterinin süreçlerinizi düzgün bir şekilde ele alması ve öz -hükümet fikri yeterince katıldığı anlamında üyelik yapması için denetimler, işi mümkün olduğunca düzenli olarak kontrol etmelidir. Olgun NCC'de, bu bir süredir sigortalı kişiler yapıldı.

Yeni tanıtılan bir başka ilke, RIRS'yi birey veya tek bir şirket veya grup tarafından olası girişimleri önlemeye, kendi kendine hükümet üzerinde kontrolü yırtmaya zorlar. Bu endişeler Afrinic ve Lu Heng arasındaki çatışmalarla da arttı.

Planlanan seçimlerde bir genelgülde, Afrinics acil durum yöneticisi “olası etki hakkındaki endişeler” e atıfta bulundu. İki yıl önce, APNIC üyeleri seçimlerde bir “düşman devralma” konusunda bile uyardı. Lu Heng, Sayı Kaynak Derneği'nin (NRS) bazı çalışanları ile birlikte koşmuştu. Bununla birlikte LU, ICP-2 sürecinde, IP adreslerinin tuvaletinin bölgelerdeki sınırsız adres transferlerine izin vermesi için reklamerdir. Bu, RIRS arasında rekabeti sağlayacağını söylüyor.

Tanınma

Bir bozucu RIR için son çözüm olan NRO, RIR statüsünün geleceğe yönelik yeteneğini ayırmak istiyor. Bu bir RIR tarafından değil, aynı zamanda etkilenen RIR üyelerinin dörtte biri tarafından başlatılabilir. Düzenli bir işlemde, IP adresleri bir halef kuruluşuna veya geçici bir yöneticiye gitmelidir.

Toplulukla istişare prosedüründe hala değişiklik talepleri vardır. Örneğin, bazı üyeler, tanınması için gerekli oybirliği veya aşırı bir engel için işten çıkarılma kararlarını göz önünde bulundururlar. Topluluğun isteği üzerine, taslağı hazırlayan NRO üyeleri, etkilenen bir RIR'nin geri çekilmeyi geri çektikten sonra ICANN kurulunu tekrar arayabileceğini hazırlamıştı.

Her bir teklifi çok dikkatli bir şekilde kontrol edip tartışıyorsunuz, Salı günü atölyede İçişleri Bakanlığı'nda NRO ve memur Alman üyesi Constanze Bürger'e vaat edersiniz. 2009 yılında federal hükümet için olgun IPv6 adreslerine başvurdu.

Afrinik durumun bir şey başlattığını söylüyor. Onların görüşüne göre, bölgeler arasındaki sınırsız transferlere yönelik teklifler, merkezi olmayan, demokratik bir RIR sistemi fikriyle çelişiyor. Gelecekteki temel belge hakkındaki yorumlar hala 27 Mayıs'a kadar sunulabilir.

(MKI)

Efsanevi

New member
9 Mar 2024
497
0
0

25 yıl önce, İnternet topluluğu IP adresleri için ek bölgesel sözleşmeler kurulmasına karar
Selam gençler

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• medium.com : The article discusses the governance and accountability challenges in AFRINIC and the global RIR system. It calls for reform that is rooted in principle, rather than external restructuring
  • Küresel borç krizinde denetim ve IMF'nin rolü şu şekilde özetlenebilir
  • Here is what was found among the search results
Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Koray

New member
12 Mar 2024
630
0
0

25 yıl önce, İnternet topluluğu IP adresleri için ek bölgesel sözleşmeler kurulmasına karar
Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Oyseon

• Koordinasyon : IMF, uluslararası koordinasyonu ve işbirliğini artırarak küresel finansal krizlerin yönetiminde önemli bir rol oynar
  • Küresel ekonomik kriz sürecinde riskleri önlemek için uygulanabilecek politikalar şunlardır
Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Efsanevi' Alıntı:
Selam gençler Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir medium.com : The article
Biraz daha geniş açıdan bakılmalı, olay tek yönlü değil @Efsanevi

Umut

New member
12 Mar 2024
443
0
0

Merhaba denemekten korkmayanlara

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu politikalar, ekonomik krizin etkilerini en aza indirmek ve toparlanmayı hızlandırmak için etkili olabilir
  • IMF'nin Görevleri : IMF, küresel finansal istikrarı sağlamak için üç ana işlev üstlenir
Koray' Alıntı:
Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Oyseon Koordinasyon : IMF, uluslararası koordinasyonu ve işbirliğini artırarak küresel finansal krizlerin yönetiminde önemli bir rol oynar Küresel
Araştırmalar arttıkça daha sağlam konuşacağız @Koray

Meltem

Global Mod
Global Mod
6 Haz 2021
1,726
0
1

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Oyseon

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Küresel kriz ve risk yönetimi , uluslararası, ekonomik, güvenlik, sosyal ve siyasi ilişkilerde ortaya çıkan zorlukları ele almayı içerir
  • Denetim : Finansal krizlerin önlenmesi ve yayılımının engellenmesi için bağımsız denetleme ve düzenleme kurullarının varlığı zorunludur. Bu tür denetimler, güvenilir ve güncel verilere dayanarak yapılmalıdır
Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Koray' Alıntı:
Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Oyseon Koordinasyon : IMF, uluslararası koordinasyonu ve işbirliğini artırarak küresel finansal krizlerin yönetiminde önemli bir rol oynar Küresel
Düşüncene saygı duyuyorum @Koray fakat kendi gözlemlerim seni desteklemiyor

Defne

New member
11 Mar 2024
591
0
0

Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Oyseon

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• afrinic.net : AFRINIC is the Regional Internet Registry (RIR) for Africa
  • Küresel ekonomik kriz ifadesi, Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde doğrudan bir tanıma sahip değildir. Ancak, kriz genel olarak "bir ülkede veya ülkeler arasında, toplumun veya bir kuruluşun yaşamında görülen güç dönem, bunalım ve buhran" olarak tanımlanır
Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Efsanevi' Alıntı:
Selam gençler Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir medium.com : The article
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Efsanevi, özellikle pratik tarafı çok farklı

Basketbol Asi

New member
9 Mar 2024
529
0
0

Selam maceraperestler

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Oyseon

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• cozumpark.com : Afrika'da IPv4 adres alanı üzerinde yetki tartışması derinleşti. Tartışmanın merkezinde Çinli girişimci Lu Heng yer aldı. Onun Afrika'ya tahsis edilen adresleri küresel kiralama modeline yönlendirmesi, kıtadaki operatörlerin tepkisine yol açtı. Sektör temsilcileri, adreslerin bölgesel büyüme için ayrıldığını ancak ticari amaçlarla küresel kullanıma açıldığını savundu
  • internetgovernance.org : The crisis in AFRINIC is caused by the organization's attempt to clean up its act. AFRINIC has a new CEO, Eddy Kayihura, who is honest and trying to set the registry back on the right track
Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

Koray' Alıntı:
Bu tip konularda veri çok şey söylüyor @Koray, özellikle yeni çalışmalar

Basketbol Asi

New member
9 Mar 2024
529
0
0

Selam gençler

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Küresel ekonomik kriz sürecinde sağlık sektöründe sistematik, sistematik olmayan ve sistemik riskleri önlemek için aşağıdaki politikalar uygulanmalıdır
  • heise.de : The stumbling block is Afrinic. The crisis in this organization forces the reform of global IP address management
Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Detaylara girsem uzar ama bende kalan sonuç bu

Defne' Alıntı:
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Oyseon Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Defne, özellikle pratik tarafı çok farklı

Meltem' Alıntı:
Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Oyseon Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Meltem

Umut' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu
Bu yoruma tamamen karşı değilim ama bazı yerlerde bence fazla yüzeysel kalmış