Arnavutluk Başbakanı Rama: “İtalya ile göçmenlere ilişkin anlaşmayı yeniden yaparım”

AIM

New member
27 Şub 2022
1,356
0
0
ROMA – Edi RamaArnavutluk başbakanı X'teki gönderisinde şu soruya yanıt verdi: Gerardo Greco24 Mayıs'ta bugün yayınlanan makalenin yazarı Cumhuriyet. Rama, gazeteciyle Tiran'da yaptığı görüşme hakkında şunları yazıyor: “Güzel bir dostluk atmosferinde pek çok şey hakkında konuştuk ve elbette D'Alema hükümetinin başardığı anlaşma ve Arnavutluk'tan İtalya'ya yasadışı göçün tarihi hakkında da konuştuk. Büyük bir sağduyu ve stratejik öngörüyle buna bir son verin. Ama bir kez daha İtalyan siyasi savaşının bataklığına düşeceğimi hiç düşünmemiştim, 'bu bir fiyasko olacak' ya da hiç söylemediğim sözlerle aktarılmıştı. 'Rama Meloni'yi terk ediyor' başlığı altında 'D'Alema'ya ihtiyacımız var', ama yineliyorum: Adımlarımdan yüz kez geri dönmek zorunda kalsam anlaşmayı yapardım. İtalya'yla ve başka hiçbir ülkeyle olmayan göçmenler”.

[[(gele.Finegil.StandardArticle2014v1) Albania, blitz di deputati del Pd nelle aree che ospiteranno i centri per migranti: “70.000 metri quadri di nulla”]]

Gerardo Greco'nun yanıtı: “Bu doğru, Başkan Rama harika bir konuk. Tiran'da bir kahve içerken bir saat geçirdik. Elbette Arnavutluk'taki göçmen merkezlerinden bahsettik, aynı zamanda Arnavutluk'un din ve tarihinden de bahsettik. Konuşmamızın sonunda tabii ki Rama'ya bu konu hakkında yazıp yazamayacağımı sordum ve o da hemen evet cevabını verdi. Kimsenin Başkan Rama'yı İtalyan siyasetinin batağına sürüklemeye niyeti yok ama kendisi sorunun Shengjin merkezinin İtalyan prosedürleri ve Avrupa kurallarıyla çalışmasını sağlamak olacağını iddia ediyor. Çok hoş sohbetimizin tırnak işareti ve anlamı yazıda aslına sadık kalınarak aktarılıyor”.