Aşısızlara fazlaca makûs haber! Hastaneler doldu

Suluman

Global Mod
Global Mod
6 Kas 2020
2,928
0
36
Aşısızlara fazlaca makûs haber! Hastaneler doldu
Ankara Kent Hastanesi Acil Servis Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, Türkiye’nin koronavirüsle (Kovid-19) çabadaki merkez üssünün Ankara Kent Hastanesi olduğunu belirterek, son günlerde hadise sayısında artış olduğunu; fakat bu sürecin denetimli yönetildiğini, gelen hastaların kısa mühlet ortasında servis yahut ağır bakıma alınarak tedaviye başlandığını söylemiş oldu.

‘AŞISIZLARIN PANDEMİSİNE EVRİLDİ’

Hastaneye gelen hadiselerin büyük çoğunluğunun koronavirüs aşısı olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Oğuztürk, “Şu anda pandemi, ‘aşısızların pandemisi’ posizyonuna evrilmiş durumda. Gelen olayların çoğunluğu hiç aşı yaptırmamış ve eksik doz aşı yaptıran kişiler” diyerek kelamlarına şu biçimde devam etti:

“Eksik aşı yaptıranların tam doz aşı yaptıranlara nazaran hastalanma riski pek fazla. ‘İkinci doz aşı yaptırdım; fakat bir daha de hastalandım’ diyorlar. Zira ikinci doz aşıyı yaptırdıktan 3-4 gün daha sonra koronavirüse yakalanıyorlar. Fakat ikinci doz aşıdan iki hafta daha sonra koruyuculuk sağlanıyor. ‘Ben aşı oldum daha sonra da hastalandım’ yahut ‘aşı oldum lakin bir daha de Kovid-19’a yakalandım’ diyenlerin, aşının gerçek yararını gölgelemeye yönelik şuurlu ya da bilinçsiz açıklamaları yanlışsız değil. Bu yaklaşımlar nitekim hayli uzak.”