Bakan Pakdemirli duyurdu: 2 vilayetteki yangınlar denetim altında

Suluman

Global Mod
Global Mod
6 Kas 2020
2,928
0
36
Bakan Pakdemirli duyurdu: 2 vilayetteki yangınlar denetim altında
Türkiye’nin güneyindeki biroldukça bölgede çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmaları beşinci günde de sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin paylaştığı bilgilere bakılırsa 30’u aşkın vilayette 107 orman yangını çıktı, bunlardan 98’i denetim altına alındı. Manavgat, Marmaris, Bodrum dahil toplam 9 bölgede yangın söndürme çalışmaları ise sürüyor.

Ülkede 28-31 Temmuz tarihleri içinde 30’dan fazla vilayette 107 orman yangını çıktı. Yangından etkilenen alanlar ‘Genel Hayata Tesirli Afet Bölgesi’ ilan edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan afet bölgesine acil gereksinimlerin karşılanması için 50 milyon lira gönderildiğini duyurmuştu.

Yangın felaketlerinde 5’i Manavgat’ta, biri Marmaris’te olmak üzere 6 kişi ömrünü kaybetti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Twitter hesabından şu açıklamalarda bulundu:

“Mersin Silifke’de çıkan 2 yangın denetim altına alındı. bu biçimdece Mersin’de son 4 günde 8 orman yangını denetim altına alınmış oldu. Soğutma çalışmaları devam ediyor.”

MERSİN SİLİFKE’DE ÇIKAN 2 YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI.

Böylece MERSİN’de son 4 günde 8 orman yangını kontrol altına alınmış oldu.

Soğutma çalışmaları devam ediyor.

— Dr. Bekir Pakdemirli (@bekirpakdemirli) August 1, 2021

ANTALYA GAZİPAŞA YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI.

Soğutma çalışmaları devam ediyor.

— Dr. Bekir Pakdemirli (@bekirpakdemirli) August 1, 2021