Batur: Üreten hanımın gücü, kooperatifle daha da çoğalacak

Suluman

Global Mod
Global Mod
6 Kas 2020
2,928
0
36
Batur: Üreten hanımın gücü, kooperatifle daha da çoğalacak
Kooperatifçi bayanları ziyaret eden Lider Batur, “Kadın Kooperatifinin epey hoş işler yapacağına ve bayan dayanışmasını güçlendireceğine inancımız tam. Bu gayrette bizler de Konak Belediyesi olarak her vakit bayanların yanındayız” dedi.

Konak Belediye Lideri Abdül Batur, Konak Bayan Teşebbüs Üretim İşletme Kooperatifi Lideri Nesrin İlkutlav ve Belediye Meclis Üyeleri ile bir arada Alsancak Sevgi Yolu’ndaki Konak Bayan Kooperatifi satış stantlarını ziyaret etti.

Nostaljik vagon formlarıyla dikkat çeken stantlarda kooperatifçi bayanlarla buluşan Lider Batur, “Her vakit, bayanların ömrün her alanında görünür olması, üretime katılması, emeklerinin paha kazanması gerektiğini söylüyoruz. Bu söylemlerimizi yalnızca kelamda bırakmadık ve bayanların bir ortaya gelebilmesi, birlikte üretebilmesi için evvel semt merkezlerimizi çoğalttık, daha sonra da Bayan Kooperatifinin kurulması için harekete geçtik. Bayanların, toplumsal hayatta ve üretimde var olmaları, kendi ayaklarının üzerinde durmaları, emeklerinin pahalanarak ekonomik manada katkı sağlaması fazlaca kıymetli. Kooperatifin kuruluşu 8 Mart Dünya Bayanlar Günü’nde resmen tamamlandı ve bu biçimde manalı bir günde bizlere onur verdi. Bayan Kooperatifinin fazlaca hoş işler yapacağına ve bayan dayanışmasını güçlendireceğine itimadımız tam. Bu uğraşta bizler de Konak Belediyesi olarak her vakit bayanların yanındayız. Üreten bayanın gücü, kooperatifimizle daha da çoğalacak” diye konuştu.

SAYILARI ARTACAK

8 Mart Dünya Bayanlar Günü’nde faaliyete geçen Konak Bayan Teşebbüs Üretim İşletme Kooperatifi, Sevgi Yolu’nda yer alan vagon formundaki iki satış standında kooperatifçi bayanların emeğini ekonomik bedele çeviriyor. Vagonların birinde tasarım takılar, tığ ve örgü işleri satışı yapılırken başkasında de besin eserleri satılıyor. Elde edilen gelir kooperatifçi bayanların aile bütçelerine katkı sağlıyor. Bayanların emeğinin kıymetlendiği satış stantlarının ilçe genelinde yaygınlaştırması planlanırken Konak Bayan Teşebbüs Üretim İşletme Kooperatifi, ilerleyen süreçte yeni projelerle de hanımın gücünü çoğaltacak. Kooperatifçi bayanların katılacağı yaşlı, hasta ve engelli bakım kurslarının akabinde Konak Bayan Kooperatifi hizmet kesiminde de yer alacak.