Berceto'nun tarihi belediye başkanı Luigi Lucchi'ye veda

AIM

New member
27 Şub 2022
1,348
0
0
elveda Luigi LucchiBerceto'nun (Parma) tarihi belediye başkanı. Bir süredir kendisini zayıf düşüren bir hastalık nedeniyle 69 yaşında vefat etti. Lucchi, Berceto'yu kendi deyimiyle “denize en yakın dağ kasabası”nın 2009'dan 2024'e kadar üç dönem belediye başkanıydı. Apenninler'e olan siyasi tutku ve bağlılığın hikayesi. PSI'nın bir temsilcisi olarak, birçok kez provokatif eylemlerle medyanın ön sıralarına çıkmış, her zaman dağları savunmayı, Berceto'yu tanıtmayı ve toplumu desteklemeyi amaçlamıştı. Şu anki ilk şehir, Simona Acerbisşehrin yasını duyurdu.

Danıştay, Belediye Başkanı Lucchi ile aynı fikirde: Berceto'nun suyu Belediye tarafından yönetiliyor. “Giderek önemi artan bir kamu yararını savundum”

18 Şubat 2024

Yerel sınırların da ötesine geçen bir taahhüt. Onun fikri, belediyeyi Güney Dakota Kızılderili bölgesiyle eşleştirmekti. 1988'de Berceto parkına Oturan Boğa takma adıyla Tatanka Yotanka'nın adını verdi. Kendisini diplomatik olarak Türkiye'yi tuzağa düşüren Kürt lider Abdullah Öcalan'ı desteklemeye adamıştı. Ve ardından 2016'da Scrooge McDuck'ın cenazesi, küçük kamu kuruluşlarının içinde bulunduğu ciddi mali kriz durumunu kınadı. Üç yıl önce Monti hükümetinin kesintilerini protesto etmek için Quirinale'nin önünde iç çamaşırı ve üç renkli kuşağıyla gösteri yapmıştı. Kendisini Anayasaya karşı vatana ihanet suçundan Carabinieri'ye ihbar etti: “Her İtalyan gibi ben de Anayasayı savunmadığım için suçluyum.” Lucchi aynı zamanda bölgede el konulan varlıkların sivil kullanıma tahsis edilmesi konusundaki kararlılığıyla suçla mücadelede de ön saflarda yer aldı.

Lucchi ayrılmadan birkaç saat önce sosyal medyada şunları yazmıştı: “Tüm hayatım, hatta şimdi bile, birçok kişinin beni sevdiği ve beni sevdiği gerçeğine dayanıyordu. Evde babamdan, annemden, amcamdan, teyzelerimden öğrendiklerime dayanıyor: Kimseye kızma, herkesle konuş, kimseye kötü davranma, daima affet. Siyasi tutkuya dayanmaktadır. Aynı zamanda amcam Don Giuseppe'nin PSI adlı bir partiye katıldığımı öğrendiğinde bana verdiği uyarıya da her zaman güvendi: 'Luigi, elinden geldiğince herkese yardım et ama karşılığında bir kahve bile isteme'”.

Yöneticilerden başsağlığı mesajı

“Toplumu için gürültü yapmaktan asla vazgeçmeyen bir belediye başkanı. Histrionik ve benzersiz, Berceto gibi küçük bir dağ kasabasını tüm eyalet ve hatta İtalya için bir referans noktasına dönüştürebilen bir belediye başkanı”, böylece Federico Pizzarotti. “Tutkulu yönetici ve politikacı, ütopik sosyalist için yas tutuyorum. Onunla hararetli tartışmalar yaptım, çatıştık, tekrar sarıldık ama her zaman saygı duyduk. Berceto tarihinin bir parçasını kaybediyor”: diye yazıyor Bedonia'dan Gianpaolo Serpagli. “Bizi bu işe sevk eden tutkuyla, evladınız gibi sevdiğiniz ve değer verdiğiniz, küçük ve görkemli bir kasabanın büyük bir belediye başkanıydınız. Tanıştığımıza memnun oldum” diyerek veda etti Michele Guerra.

“Birlikte uzun yıllar paylaştık, önce Via Francigena için, sonra da küçük belediyelerin ve topraklarımızın korunması için savaştık. Siz ön saflardaydınız” diye anımsıyor eski eyalet başkanı Andrea Massari – savaşta Corchia'yı ve eski madenleri yeniden açılmaktan korumak için birçoklarıyla birlikte savaştık. Belediyelerin özerkliğini ve onurunu merkezi güçlerin kibrine karşı savunmak için bazen meslektaşlarınızla çatışarak savaştınız. Bazen kazandınız, bazen kaybettiniz ama yerel ve küresel adaletsizlikleri dünyaya duyurmaktan asla vazgeçmediniz, asla vazgeçmediniz. Sigara, sigara, sigara yoluyla bulaştığını söylediğiniz hastalığa karşı son yıllarda çok mücadele verdiniz.”

“Luigi Lucchi, kendilerini tamamen toplumlarının hizmetine sunan belediye başkanlarının simgesiydi” diye anımsıyor Alessandro FaddaParma Eyaleti Başkanı -. Orijinal girişimleriyle nasıl şaşırtacağını biliyordu ve bununla, aşırı bürokrasiye karşı mücadele gibi belirli temaların veya özellikle bölgenin en marjinal bölgelerindeki belirli sorunların ortaya çıkması için nasıl bir iz bırakacağını biliyordu. Ulusal siyasetin dikkatini çekmek. Onun mücadelelerinin her biri kesinlikle kendi bölgesinin insanları içindi, ama aynı zamanda seslerini duyurmakta çoğu zaman başarısız olan tüm küçük belediyeler içindi. Luigi ile Berceto ve Dağ hakkında konuşmak ilgi çekici ve her şeyi kapsayan bir deneyimdi. Onu, 1980'lerdeki il meclis üyeliği de dahil olmak üzere çeşitli görevlerinde, her zaman kendi katkısını yapmaya hazır, hiçbir zaman banal olmayan ve tartışmayı, düşünmeyi ve etkili önlemlerin benimsenmesini teşvik etmek için sıklıkla kışkırtıcı olan çeşitli rolleriyle hatırlıyoruz. Belediye başkanı olarak Berceto ve Parma Apennines'i İtalya'nın her yerinde tanıtarak bölgesel pazarlamanın değerini anlayan ilk kişilerden biriydi”.

Heyelan.