Bodrum’da ‘Açık Atölye Günleri’ başladı

Suluman

Global Mod
Global Mod
6 Kas 2020
2,928
0
36
Bodrum’da ‘Açık Atölye Günleri’ başladı
Sanatçı ile sanatsever içindeki ilgiyi geliştirmek maksadıyla, organize edilen Bodrum Açık Atölye Günleri (BAAG) başladı. Bodrum Belediyesi’nin de desteklediği atölyelerin açılışına Belediye Lideri Ahmet Aras da katıldı.

Atölyelerin açılışında konuşan Lider Aras, “Proje bana geldiğinde epeyce heyecanlandım. Ben Bodrum’un daima kültür ve sanatla yoğrulması ve o biçimde anılması gerektiğine inandım. Sizlerin de takviyesiyle Bodrum’u kültür ve sanat kenti yapma yolunda fazlaca kıymetli işler yapıyoruz. Bu projede yer alan sanatkarlarımıza minnet ve şükranlarımı sunmak istiyorum, hayli kıymetli sanatkarlar bizlere konutlarını ve çalışma ortamlarını açtılar” dedi. Bodrum’da kültür ve sanat hayatına emek veren hayli pahalı isimler olduğunu hatırlatan Lider Aras, “Bodrum bu mevzuda hayli güçlü. Bu alanda yapılan işleri, münferit eforlar olmaktan çıkarıp Bodrum’un kimliği olarak lanse etmemiz gerekiyor. Gördüğünüz üzere Bodrum’un her köşesinden sanat fışkırıyor” sözlerini kullandı.

“SANATIN DÜZGÜNLEŞTİRME GÜCÜ HERKESE ÇOK GÜZEL GELECEK’”

Her sanatkardan bir yapıtın sergilendiği açılışın akabinde, Ressam İhtilal Erbil sanatseverlere Bodrum’a bir müze kazandırma hayalinin olduğu muştusunu verdi. Atölyeleri organize eden ARKA Melek teşebbüsü kurucularından Senem Öncüler Çetin, “Aklımıza bu biçimde bir fikir düştüğünde bunu proje haline getirip Bodrum Belediye Liderimiz Ahmet Aras’a sunduk. Liderimiz projeyi fazlaca beğendi ve bu biçimde bir tertibe konut sahipliği yapmaktan dolayı fazlaca memnun olacaklarını belirtti. Sanatkarlarımızın da bu buluşmaya istekli olmasıyla bir arada proje varsayım ettiğimizden epeyce daha düzgün ilerledi. Sanatseverlerin de büyük bir ilgisi var, sanatın uygunlaştırma gücü pandemi daha sonrası herkese epeyce düzgün gelecek. Tertip daha sonrasında toplanıp bu aktifliği genişletmenin ve yılda birkaç kez düzenlemenin yollarını konuşacağız. Bu süreçte sanatla ilgili Bodrum’a kalıcı neler bırakabiliriz, sanat öğrencilerimize hangi imkanları sağlayabiliriz üzere konularda da çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Bodrum’da birinci kere düzenlenen ve gönüllülük aslıyla hayata geçirilen Bodrum Açık Atölye Günleri’nin emeli; sanat ve sanatçı ile yakın olmak, öğrenme hevesinde olan herkese sanat yapıtının üretim sürecini deneyimletmek ve her yıl bir dahaleyerek Bodrum’un kültür sanat turizmini zenginleştirmek… Bu tertip ile birlikte sanatseverler; sanatkarların atölyesine giderek onları çalışırken izleyebilme, yaratım sürecine katılabilme, sanatkarlar ile sohbet edebilme, birlikte atölye çalışması gerçekleştirebilme yahut eser satın alınabilme imkanına sahip oluyor. Sanatseverlerin yapması gereken tek şey, 23-26 Haziran tarihleri içinde 16.00 ile 19.00 saatleri içinde belirledikleri atölyelere katılmak.

Yarımadanın farklı lokasyonlarındaki sürecek atölyeler haricinde, sanat tarihçileri ile atölye tipleri ve söyleşiler üzere farklı etkinlikler de organize edilecek. Etkinliklerle ilgili bilgileri Bodrum Açık Atölye Günleri’ne ilişkin toplumsal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.