CHP’li vekil dağlara tırmanıp görüntüsünü çekti: HES patlamamış, neredeyse büsbütün yok olmuş

Suluman

Global Mod
Global Mod
6 Kas 2020
2,928
0
36
CHP’li vekil dağlara tırmanıp görüntüsünü çekti: HES patlamamış, neredeyse büsbütün yok olmuş
Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketi daha sonrası Hidroelektrik Santrali’nin (HES) patladığı tezlerini Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, dağlara tırmanıp yayınladığı görüntüler ile açıklığa kavuşturdu.

“NEYİ SAKLIYORSUNUZ, KİMİ KORUYORSUNUZ?”

Baltacı, “Yıkılan HES yapıları burada, palavra söyleyen bakanlar orada. İşte imajlar. Neyi saklıyorsunuz, kimi koruyorsunuz?” notuyla paylaştığı görüntüde şunları kaydetti:

“Şu gerimde Bozkurt’un üzerine kurulmuş olan HES’in regülatörünü ve beton iletim kanallarını görüyorsunuz.

Çok yağış ötürüsıyla bu dağlardaki küçücük küçücük vadilerde biriken sular buraya hakikat süratle akmış ve regülatörle iletim kanallarını paramparça etmiş.

Ayrıyeten bu bölgede epey ağır ormancılık faaliyeti yürütülür. Ormanda kesilen tomruklar da sel suyuna kapılarak, önüne regülatörü ve iletim kanalını da alarak Bozkurt’a kadar inmiş.”

Tarım Bakanı felaketin birinci anlarında şöyleki bir açıklama yapmıştı: “‘Selin en büyük mağduru hidroelektrik santrali’ demişti. Tabiatın akışına bu türlü müdahale edilirse hem hidroelektrik santralleri birebir vakitte kentlerimiz, insanlarımız bu acı bedeli ödemek zorunda kalır.”