Daisy Osakue: “Siyah tenim olduğu için Torino'daki Apple mağazasındaki bir hırsız olarak yanlış anlaşıldım”

AIM

New member
27 Şub 2022
1,245
0
0
“Bir mağazada durduruldum Elma Torino'da siyahi olduğum için hırsızlık yaptığımı sanıyorlardı.” İtalyan sporcunun kişisel olarak uğradığı ırkçılığı Instagram'da uzun süre dile getirmesi üzerine patlama yaşandı.

Mağazadaki disk atıcı, Guardia di Finanza rozetini güvenlik görevlisine gösterdi: “Tek siyah askeri engelledin.” Ve özürler geldi

Daisy Osakue: “Siyahi olduğum için beni Apple mağazasında hırsız sandılar”

Daisy, Torino Via Roma'daki Apple mağazasındayken turuncu önlüklü bir çocuk ona yaklaştı ve şöyle dedi: “Mağazadan çıkmadan önce ödeme yapmalısın.” Şaşkınlıkla, seçilen malların parasını alt kattaki kasada ödeyeceğini açıkladı. Ama kendini haklı çıkararak devam etti: “Ben sadece işimi yapıyorum.”

Kız sert bir ses tonuyla cevap verdi: “Ciddi olalım, şunu kabul edelim: beni engellediniz, diğer insanları değil çünkü tek renkli kişi benim, değil mi?”. Sonunda şampiyon mağazadan ayrıldı ve ardından sosyal medyada olup biteni yorumladı. Osakue ilk kez ırkçılığın kurbanı değil: Birkaç yıl önce hareket halindeki bir arabadan atılan yumurtalarla vurulmuştu. Bu olay kornea hasarına neden oldu.