Deniz Atabay: ‘En ufak endişem yok’

Suluman

Global Mod
Global Mod
6 Kas 2020
2,928
0
36
Deniz Atabay: ‘En ufak endişem yok’
Didim’de kaçak yapılaşma ve rant çetelerine karşı gayret veren “tecavüz kumpası” akabinde iftira atılan ve son olarak sopa ile darp edilen Didim Belediye Lideri Ahmet Deniz Atabay, Didim’in hakkını koruduğu için halkın takviyesinin ardında olduğunu söylemiş oldu. Atabay, iftira ve akınlardan en ufak korkusu olmadığını, hukuk yolunda gayretine devam edeceğini anlattı.

İkinci sefer belediye başkanlığı yapıyorsunuz.İkinci periyotta ne üzere hizmetler yaptınız?

Geçen devirden kalan projelerimiz vardı. Onlarda hayli yol aldık. Üç değerli projeden biri gençlik merkezi. Bununla ilgilisıkıntılar vardı. Onu çözdük. Yüzde 70’i tamamlandı. Gençlik merkezine fazlaca kıymet veriyoruz. Gençlere eğitimler vereceğiz. Onun haricinde amfitiyatronun tahsisini aldık. İnşaat ruhsatını başlattık. İhale süreci devam ediyor. Üçüncüsü kültür merkezi. 750 kişilik kültür merkezi kente büyük kıymet katacak. İçerisinde sinema salonları olacak. Üç proje, eğitim, kültür ve sanat manasında Didim’i kalkındıracak. Ayrıyeten balıkçılar çarşısını açtık. Yeni yollar yapıyoruz. Pandemiden dolayı mağdur olan esnafa maddi manevi dayanak verdik.

Didim turizmin yanısıra şenlikler ile anılmaya başlandı. En mühimlerinden biri vegan şenliği. Şenlikler Didim’e ne katacak?

bakılırsave geldikten daha sonra kentte farkındalığı artırmak ve doğal ve tarihi imkânları kullanmak ismine vegan şenliği düzenledik. Türkiye’de birinci kere 350 bin kişi dışarıdan konuk olarak geldi. Ulusal ve uluslararasısosyal medyada büyük ilgi gördü. Vegan ideolojisini insanlara anlatmak için yaptık. Veganizm bütün dünyada yükselen bir trend. Yalnızca bir hayat ideolojisi değil, insan haricindeki bütün canlıların ömür hakkına hürmet duyan bir ideoloji. Öbür yandan, lavanta şenliği yaptık. 54 bin metrekare üzerine kurulan Akköy Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Süs Bitkileri Üretim Fidanlığı’nda yetiştirilen lavantaların hasadı bu yıl şenlik havasında gerçekleştirildi. Çok iştirak oldu. Filozof, ideoloji ile bilimin öncüsü olarak kabul edilen Miletli Tales’in doğduğu topraklarda 2. Tales buluşmalarını düzenledik. Yurtharicinden eğitimciler büyük katkısağladı. 2500 kişilik amfitiyatroda ders verdiler. Kentte yamaç paraşütünü canlandırmak istiyoruz. Rüzgâr istikametiyle yeterli bir yere sahibiz. Yamaç paraşütünün gelişmesi için projeler hazırlıyoruz. Bu çeşit tertipler ile Didim’de turizmi 12 aya yaymak istiyoruz.

Çalışmalar halkın gözünde nasıl görünüyor?

Yaptığımız çalışmaları vatandaş görüyor. Sokağa çıktığımız vakit bize yansıyor. Halk mutlu. 31 Martseçimlerinde aldığımız oyu artırdık. Lakin yetmez. Didim’e hizmet yapmaya devam edeceğiz.

Evvel iftira,silahlısaldırı ve daha sonrasında sopalısaldırıya uğradınız. Rant çetesi Didim’i bırakmıyor. Son durum nedir?

Geldiğimiz birinci günden bu tarafa kaçak yapılara müsaade vermeyeceğiz dedik. nazaranve geldiğimizde aslına bakarsanız bir düzensizlik vardı. O şahıslar ile oturup mevzuata nazaran hareket etmelerini istedik ve biroldukça aksaklıkları giderdik. Gerçek yolu anlattık. Didim’de tertibi bozmaya çalışan yalnızca bir yapı kaldı. Onlar da bize biroldukca komplo kurdular. Tacizler, tecavüz argümanları, konutumuza yapılan silahlısaldırı, kızımızın okuldan kaçırılmak istenmesi ve son olarak sopalısaldırı. Hukuk çerçevesinde ve yetkimi kullanarak asla Didim halkının hakkını yedirmem. Hukuk önünde uğraş edeceğim. Ben kaçak yapıyı mahkeme sonucuna göre mühürledim. sonucu uygulamazsam kabahat olur. Burada hukuk kazanacak. Binanın tamamının yıkılmasıyla ilgili tüzel süreç devam ediyor. Biz nazaranvimizi yerine getirmeye çalışıyoruz.

Kumpas, iftira ve taarruzlar sizi yolunuzdan vazgeçirir mi?

Bizi yıldırmak, itibarsızlaştırmak için her türlü iftirayı attılar. Lakin biz asla pes etmedik. Etmeyiz. Yaşanan süreçten dolayı sonucumda en ufak bir değişme yok. Ben halkın ve Didim’in hakkını koruyorum. Taarruz ve kumpaslar beni yolumdan asla vazgeçirmez.

Rant çetelerine karşı duruşunuzda halkın dayanağı var mı?

Yaptığımız uğraşta halkın gerimizde olduğunu gördük. Evvelki devirler epeyce güzel anlatamadık. Fakat artık halkımız yaşanan bu süreçlerden daha sonra bizi anlıyor ve takviyesini daha da sürdürüyor. Gayretimizi halk destekliyor. Bunu sokağa indiğimizde açık ve net görüyoruz.