Deniz salyası İzmir’e ulaşacak mı? Soyer dataları deklare etti

Suluman

Global Mod
Global Mod
6 Kas 2020
2,927
0
36
Deniz salyası İzmir’e ulaşacak mı? Soyer dataları deklare etti
Birinci bilgilerin İzmir için yüreklere su serptiğini belirten Lider Soyer, “Denizlere verilen arıtma sularının ileri biyolojik arıtma tesislerinden çıkması halinde denizin ekolojik istikrarının etkilenmediğini, olumsuz bir tablo olma ihtimali olmadığı aktarıldı bize. Narlıdere ve Çiğli’de ileri biyolojik arıtma tesislerimiz var, arıtılan suyun körfezin kirlenmesine tesir etmediği kararı ortay a çıktı. İzmir ileri biyolojik arıtmada Türkiye önderi. Bizim bir yandan körfezin temizlenmesi ile ilgili sürdürdüğümüz yağmur suyu-pis su ayrıştırma kanalları üretim işi devam ediyor. Her yapılan kilometre, kanal, yağmur suyu ve pis su arıtma kanalının ayrıştırılması körfezin temizlenmesine hizmet ediyor. Marmara üzere kapalı deniz değil. Doğal olarak süren sirkülasyon var. biz kirletmediğimiz sürece tabiatın kendini yenilemesi, sirkülasyonun temizlemesi artıyor. Biz birinci sefer Güzelbahçe’de Mavi Bayrak aldık. Torpille, eşle dostla alınan bir şey değil, milletlerarası standart. Biz bunu körfezin içine çekmeye devam edeceğiz. Biz temizlemeye devam ettikçe, kirlenmesinin önünü kestikçe bu bela, felaket bizden uzak duracak. İçiniz ferah olsun, birinci aktarılan bilimsel datalar bu felaketin bizden uzak olduğunu gösteriyor. Tabi ki gevşemeyeceğiz” dedi.

‘LASTİK TEKERLEKTEN SIYRILALIM’

İZMİR’E İKİNCİ ETRAF YOLU

İkinci çevreyolu konusuna da değinen Soyer, “Bakanlığın gündeminde olan ikinci çevreyolu projesinde bakanlık bir adım atmıyor. Bizim öteki tahlillerimiz bulunmasına karşın, bugünün şartlarında çevreyolu ile ilgili biz de kolaylaştırıcı olmaya hazırız. Bu mevzuda tahminen de STK’ların bakanlık nezdinde yapacağı teşebbüslerin kıymeti olacaktır. Bunu talep etmeye başladıktan daha sonra hükümetin de teşebbüsü olacağını düşünüyorum” dedi.

280 MİLYONLUK ALIM

Halkın Bakkalı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Lider Soyer, dükkan sayısını 20’ye çıkarmak istediklerini söylemiş oldu. “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu ile ilgili açıklamalar yapan Soyer, kuraklık ve yoksullukla çaba ettiklerini kaydetti. Soyer, “Geçen yıl 144 milyon liralık alım yapmışız. Bu yıl ve önümüzdeki yıl 380 milyona çıkaracağız alım garantisini. Üreticimizin daha epey üretmesini, ürettiğini satmasını mümkün hale getireceğiz” dedi.

Pandemi daha sonrasında trafiğin tüm kentlerde artış gösterdiğine dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, trafiğin ağır olduğu bölgelerde yapacakları süreksiz ve kalıcı çalışmaları anlattı. BASİFED İdare Şurası Lideri Mehmet Ali Kasalı ise, “Başka Bir Tarım Mümkün” ideolojisinin değerine vurgu yaparak “Çok kıymetli bir kentsel sorun olan merkezin ağırlaşmasını da engelliyorsunuz, çiftçinin ve köylünün yerinde kalmasıyla. Bu yalnızca domates biber sorunu değil, kentleşme ile ilgili hayli değerli tahlil olarak görüyorum” diye konuştu.