Ege Üniversitesi’nden aşı ol kampanyası: Aşı olmayan öğrencilerimiz bir an evvel aşılarını olsunlar

Suluman

Global Mod
Global Mod
6 Kas 2020
2,928
0
36
Ege Üniversitesi’nden aşı ol kampanyası: Aşı olmayan öğrencilerimiz bir an evvel aşılarını olsunlar
Ege Üniversitesi’nde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını niçiniyle 1,5 yıldır orta verilen yüz yüze eğitim ve öğretimin 11 Ekim’de başlayacak olması niçiniyle gençler içinde aşılanmanın arttırılması için “Aşı Ol” kampanyası başlatıldı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, AA muhabirine, 2021-2022 öğretim yılına yerleşke ve eğitim takımı olarak hazır olduklarını söylemiş oldu.

Kovid-19 salgını niçiniyle 1,5 yıldır öğrencilerden uzak kaldıklarını hatırlatan Budak, salgınla çabada ön kıymetli korunma metodunun aşı olduğunu, genç nüfus içinde aşılanma oranının artmasını istediklerini bildirdi.

Yüz yüze eğitim öncesi öğrencilere aşılanmanın kıymetini anlatmak için ‘Aşı Ol’ kampanyası başlattıklarını aktaran Budak, “Hazırlattığımız kamu spotları ve bilgilendirme iletilerini toplumsal medya başta olmak üzere çeşitli bağlantı yollarıyla öğrencilerimize ulaştırarak aşının bu süreçteki ehemmiyetini anlatacağız. Onlardan aşı olmalarını istiyoruz.” dedi.

Budak, başlattıkları çalışmanın yıl ortasında ve yerleşkede farklı etkinliklerle devam edeceğini anlattı.

Öğrencilerle yerleşkede buluşmayı epeyce özlediklerini vurgulayan Budak, “Sağlık her şeyin başında gelir. Yüz yüze eğitimle öğrencilerimizle kucaklaşmak istiyoruz. Hadise sayılarında yükselme var. Bu riski ortadan kaldırmak için aşılanma kural. Sınıfta bir öğrenci aşılanmadığı durumda virüsün öteki öğrencilerimize de bulaşma riski var. Kampanyamızı şimdiden başlattık ki aşı olmayan öğrencilerimiz bir an evvel aşılarını olsunlar ve yerleşkeye bağışıklık kazanarak gelsinler.” sözlerini kullandı.