Geceleri hırsızı iç çamaşırlarıyla kovalayan Veronalı otelci: “Bıktım, dördüncü oldu. Hırsızlıkların yanı sıra çok fazla hasar da var”

AIM

New member
27 Şub 2022
1,473
0
0
“Ön kapıyı kırarak dördüncü kez içeri girmeye çalışıyorlar: yeter artık, yoruldum, böyle devam edemeyiz.” Dört yıl önce televizyona Bruno Barbieri’nin “4 Hotel” adlı programında takım elbise ve kravatla çıkmış, şimdi ise geceleri iç çamaşırlarıyla bir hırsızı kovalarken “Kahretsin!” diye bağırırken görülüyor. Verona’daki “Locanda al Vescovo”nun sahibi 49 yaşındaki Davide Tinazzi, bunu düşündüğünde hâlâ tedirgin oluyor. “Belirli bir saatte otelin kapıları sarsıldığında çalan bir tür alarmım var. Ve geçen gece bu zil çaldı.”

Peki o ne yaptı?

“Kontrol etmek için aşağıya geldim. Merdivenlerden sondan bir önceki çıkışımda tuhaf bir ses duydum, acele ettim ve son adımda o adamın kaçtığını gördüm. Ona her konuda bağırdım.”

Ne çalmayı başardı?

“300 avroluk yazarkasa. Ancak kırılan cam dışında herhangi bir hasar meydana gelmedi. Sorun şu ki burada sürekli hırsızlık yaşanıyor. Bir defasında bir çalışanın telefonunu, bir defasında scooterını, sonra tekrar kasayı çaldılar. Burada algı sorunu yok, burada güvenlik kesinlikle yok.”

Siz bir girişimcisiniz, aynı zamanda dürüst bir vatandaşsınız. Gecenin bir yarısı iç çamaşırlı bir hırsızı kovalamak aklına ne gelir?

“Buna öfke denir. Benim işimi yapan herkesin bunu dikkate alması gerekiyor ama bir türlü alışamıyorsunuz. Ayrıca burası benim de evim, üst katta yaşıyorum. Benim olanı savunmam gerekiyor ama aynı zamanda çalışanlarımı da korumam gerekiyor, bu benim işim: yıllar süren fedakarlıklar gerekti.”

Olası bir yakın dövüşe girmek için eline bir şey mi almıştı?

“Elimde hiçbir şey yoktu. Hazırlıklı değildim. Yanlış alarm olduğunu düşündüm. Ama onu yakalamayı başarırsam onu burada tuttum, hareketsiz hale getirdim.”

Bu tehlikeli bir davranış, farkında mısın?

“Tehlikeli olduğunu biliyorum ama ne yapmam gerekiyordu? Bazı durumlarda hareketsiz oturamazsınız. Bu faaliyetle geçimini sağlayan çalışanlar ve aileler var. Bir konuk bana Arena’daki gösteriden sonra belli bir saatte geri dönmesi konusunda kendisine güvenilip güvenilmeyeceğini sorduğunda ciddi bir sorun olduğuna inanıyorum. Veronetta bölgesindeyiz, burası birinci bölge, tarihi merkez.”

Peki hırsızla işin nasıl bitti?

“Öğleden sonra polise gittim ve döndüğümde o olduğunu düşündüğüm bir kişiyle tanıştım. Onu teşhis eden polisi aradım. Bence oydu, kamera görüntülerinde bunu çok iyi görebiliyorsunuz.”

Peki bir işletme sahibi olarak kurumlardan neler istiyorsunuz?

“Burada daha fazlasının yapılması gerekiyor, daha fazla kolluk kuvvetlerinin varlığına ihtiyaç var. 10 odam var, her odada iki misafir var; birçok insan buradan geçiyor. Birçoğu görüyor. Ve Verona’nın çirkinliğini görmeleri çok yazık.”